Перейти до основного вмісту

Символ єдності поколінь: у Новояворівській громаді відбувся вечір повстанської пісні


"13 жовтня напередодні 82-ої річниці створення УПА в Новояворівську відбувся Вечір повстанської пісні "При ватрі".

Через погіршення погодних умов захід довелось перенести з площі у дворик ПК "Кристал". Тож попри дощ, велика кількість глядачів засвідчила актуальність і необхідність таких зустрічей. Адже пісня, як частина української культури та історії, допомагає зберігати бойовий дух, надихає на протистояння сучасним викликам і підтримує незламність нації в боротьбі за свободу.

Висловлюємо вдячність усім, хто взяв участь у заході і допомагав з організацією: Національна скаутська організація України “Пласт” Станиця Новояворівськ Пласт Новояворівськ; Ансамбль "Посестри" Новояворівського осередку СУ (музичний керівник Любов Галай); Народний жіночий вокальний ансамбль “Горлиця” (керівниця Світлана Осташ); Народний ансамбль бандуристок "Мальованка" (керівниця Галина Кархут); хор молодших класів Новояворівської дитячої школи мистецтв диригент (Вікторія Скобало).

Талановиті вокалісти: Оксана Канус, Женя Романяк, Соломія Василець, Ірина Сичак. Музичний супровід: гітара - Євген Карвацький, Артем Нік; сопілка - Назар Бурчак. Технічна підтримка: Студія звукозапису "Ґанок"; Палац культури "Kристал" м.Новояворівськ. За сприяння заходу дякуємо Відділу культури, молоді та спорту Новояворівської міської ради.

Але найголовніше дякуємо Вам – глядачам, усім хто прийшов, кому не байдуже героїчне минуле української нації і всім хто долучитись до збору коштів для мешканця Новояворівська Володимира Кривецького, який сьогодні проходить службу у розвідці. Спільними зусиллями під час заходу нам вдалось зібрати 4 211 грн.

Вшанування подвигу УПА через пісню є не лише історичним актом, але й символом єдності поколінь у прагненні до незалежності", - розповіли в Новояворівському осередку Союзу Українок.



















Джерело інформації:
Новояворівський осередок Союзу Українок 






















































Коментарі