Перейти до основного вмісту

Музей у Судововишнянській громаді відзначив 115-ту річницю Богдана-Ігоря Антонича


Одним із заходів, присвячених 115-ій річниці від дня народження Богдана-Ігоря Антонича була блискуча вистава Шкільного театру УКУ "На Симонових стовпах" за поезією Богдана Ігоря Антонича - режисер Євген Худзик, сценографія - Дарії Альошкіної. Неймовірне прочитання поезій Антонича доторкнулося до кожного серця! Дякуємо всім!



Заходи до 115-ї річниці від дня народження поета Богдана-Ігоря Антонича! Молебень за перемогу і мир в Україні на подвір'ї Антоничів біля фігури Матері Божої Лемківської! Дякуємо всім за молитву!


Нагадаємо, 115 років тому, 5 жовтня 1909р., "в горах, де ближче сонця" в селі Новиця на Лемківщині в сім'ї отця Василя і Ольги Антоничів народився син Богдан,  згодом - Богдан Ігор - світової слави поет. Дякуємо усім за пам'ять!


Музейники Антонича не змогли оминути фантастичну виставку «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», яка експонується у Львівському палаці мистецтв. Це фантастичні роботи відомих художників і скульпторів з різних областей України, а також плакати студентів Інституту поліграфії та медіатехнологій «Львівської політехніки» та Харківської державної академії дизайну і мистецтв, які розповідають про трагічні сторінки історії українського кобзарства, зокрема про переслідування та знищення радянською владою кобзарів у 1930-х роках.












Джерело інформації:
Богдан Ігор Антонич 


















































Коментарі