Перейти до основного вмісту

Арт-об'єкт у стилі традиційної яворівської забавки відкрили в Івано-Франківській громаді


30 вересня в Івано-Франковому відбулася знакова подія - відкриття арт-об'єкта «Пташка Перемоги» у стилі традиційної яворівської забавки, де зібралися непересічні особистості.

На заході були присутні селищна голова Ірина Перун, відомі культурні діячі Львівщини та нашого краю - Юрій Волошак, Дарія Жеплинська, художник та різьбяр Василь Яремин, директор Художнього училища ім. Й.Станька Василь Гевало, а також директор Яворівського національного природного парку Сергій Маруняк, працівники селищної ради, освітяни, працівники культури, гості та жителі селища.

Очільниця громади подякувала талановитим майстрам - Оксані Когут та Остапу Сойку за те, що відроджують, зберігають та популяризують давні традиції яворівської забавки, яка є однією з культурних візитівок Яворівщини.

Відтепер ця «Пташка Перемоги» надихатиме кожного на нові здобутки, єднатиме нас у нашій боротьбі та завжди нагадуватиме про радість та силу нашого духу. Хай цей арт-об'єкт зі своїми яскравими барвами стане провісником нашої омріяної перемоги.

Проєкт «Створення та встановлення у селищі Івано-Франкове арт-об’єкту «Пташка Перемоги» в стилі традиційної яворівської забавки» реалізується за підтримки Українського культурного фонду в межах конкурсної програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності».

Щиро дякуємо фонду та всім, хто долучився до створення чудового арт-об'єкта. Хай «Пташка Перемоги» дарує нам натхнення і віру у світле майбутнє нашої країни.

Слава Україні! Слава Збройним Силам України!
















Джерела інформації:
Івано-Франківська селищна рада (Facebook)
Івано-Франківська селищна рада (YouTube)














































Коментарі