Перейти до основного вмісту

Захисники з Яворівської громади отримали державні нагороди посмертно


Два захисника з Яворова отримали державні нагороди посмертно.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно нагороджено Кунанця Михайла Володимировича та Каштанова Григорія Валерійовича.

Кунанець Михайло народився і виріс у Яворові, закінчив тут ліцей ім. О. Маковея, згодом отримав вищу освіту у Львівському університеті ім. І. Франка на факультеті електроніки. До початку повномасштабного російського вторгнення працював на Кормотесі. Та згодом добровільно одягнув військовий піксель. Служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, був командиром відділення радіоелектронної боротьби. Загинув 28 грудня 2023 року.

Каштанов Григорій народився і довгий час проживав у Яворові. Навчався у Яворівській школі №3 ім. Т. Шевченка, згодом вивчився на агронома. Працював на Карпатській інтернаціональній деревообробній компанії ТзОВ «Явіпарк» та на Сєвєродонецькому заводі теплоізоляційних виробів. У 2023 році Григорій одягнув військовий піксель і пішов захищати свою родину. Служив у лавах 33 окремої механізованої бригади. Загинув 9 лютого 2024 року.

Вічна пам'ять полеглим за волю України!













Джерело інформації:
Яворівська міська рада 























Коментарі