Перейти до основного вмісту

Блаженнійший Митрополит Епіфаній прибув з візитом на Яворівщину


В рамках візиту на Львівщину Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 30 серпня 2024 року відвідав Дрогобицько-Самбірську єпархію. У селі Старичі Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звершив освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь Святої Тройці та помістив у фундамент памʼятну капсулу.

Разом з Його Блаженством молилися митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білоцерківський Євстратій, керуючий єпархією архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, настоятель парафії протоієрей Святослав Юрків, українські воїни, члени сімей полеглих захисників Батьківщини, капелани, представники місцевої влади та мешканці села.

Також Блаженнійший владика звершив освячення ікони Святої Тройці, написаної на бронеплиті, яка врятувала життя українському воїну, та возніс молитви за Україну й справедливий мир.

Окрім того, Митрополит Епіфаній разом з єпископатом і духовенством помолився за спокій душ воїнів, котрі поклали життя захищаючи Україну, звернувся до присутніх зі словом та відзначив військовослужбовців і благодійників парафії церковними нагородами.

«Ми будуємо храми, бо вони є унікальним місцем, вони неначе колодязі, з яких ми черпаємо животворчу воду – невидиму благодать Божу. Переконаний, що наша спільна щира молитва, яка сьогодні тут пролунала, почута Богом і на цьому місці незабаром постане чудовий храм, до якого будуть линути люди. Можливістю вільно збиратися і молитися ми завдячуємо й нашим захисникам. Тож ми у єдності маємо їх підтримувати. Усім, хто зараз боронить нашу богом дану українську землю нехай Господь подасть сили, наснагу та терпіння», – сказав Його Блаженство.

На завершення візиту на парафію села Старичі Предстоятель поспілкувався з рідними полеглих українських воїнів.

Більше фото - на офіційному вебсайті ПЦУ.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)















Джерела інформації:
Православна Церква України 
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

























Коментарі