Перейти до основного вмісту

Проєкти трьох громад на Яворівщині перемогли в конкурсі за підтримки Мінінфраструктури


За повідомленням Департаменту 

14 проєктів з Львівщини відібрано у конкурсі "Енергоефективність громадських будівель в Україні".

Програма реалізується між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Серед переможців – 9 громад Львівщини: Підберізцівська, Жовківська, Оброшинська, Пустомитівська, Трускавецька, Добромильська, Новояворівська, Яворівська та Мостиська громади.

Відповідно до умов програми ці громади отримають позику Європейського інвестиційного банку терміном до 20 років з пільговим періодом 5 років.

Це дасть можливість реалізувати проєкти з термомодернізації будівель соціальної інфраструктури (школи, садочки, медичні заклади тощо), що в свою чергу забезпечить економію енергоресурсів та зменшить експлуатаційні витрати.

Наголошуємо, після погодження Мінінфраструктури, громади мають здійснити ще ряд кроків:
  1. у найкоротший термін надати затверджену проєктну документацію з урахуванням зауважень представників Групи управління та підтримки програми;
  2. надати Мінфіну пакет документів відповідно до п.6 постанови КМУ від 16.02.2011 №110 «Про затвердження Порядку здійснення місцевих запозичень» (зі змінами) з метою отримання погодження обсягів та умов запозичень (затверджується наказом Мінфіну);
  3. укласти трьохсторонню угоду про місцеві запозичення між Мінінфраструктури, Мінфіном та фінансовим управлінням органу місцевого самоврядування.

Загалом Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України підтримало 42 проєкти у 9–ти областях на загальну вартість понад 1,8 млрд грн.








Джерело інформації:


















Коментарі