Перейти до основного вмісту

Символ відданості ідеї вільної України: в рідному селищі Романа Шухевича вшанували його пам'ять


Яворівська громада продовжує вшановувати своїх Героїв. Вчора зранку відбулась молитва за тих, хто відважно загинув на Майдані та боронив Україну на сході. Пізніше в Краківці, рідному селищі Романа Шухевича, місцева молодь, жителі села разом з представниками влади та духовенства зібралися, щоб вшанувати пам'ять видатного політичного і військового діяча українського революційно-визвольного руху. 

Роман Шухевич – особлива постать в історії України, яка зробила неймовірні внески у національне відродження та боротьбу за незалежність. Народжений у 1907 році, Роман Шухевич став символом мужності та відданості ідеї вільної України. Він був не лише військовим лідером, а й видатним організатором і стратегом, який зміцнив дух нації та підтримував її бажання боротися за свободу. На молитовному віче біля пам'ятника Роману Шухевичу зібрались учні та вчителі Краковецького ЗЗСО І-III ст. імені Романа Шухевича разом з вихованцями Краковецького навчально-реабілітаційног центру. Разом ми помолились за спокій душ всіх Героїв України та гучними оплесками подякували тим, хто досі боронить її зі зброєю в руках.

Сьогодні ми, спадкоємці та земляки Романа Шухевича, несемо відповідальність продовжувати його справу. Ми пам'ятаємо його внесок у становлення нації і обіцяємо, що ніколи не забудемо його подвигів та наполегливості. Наш обов'язок – боротися за незалежність, дбати про національну самосвідомість та гідно носити спадок тих, хто віддав своє життя за майбутнє нашої країни.











Джерело інформації:














Коментарі