Перейти до основного вмісту

Пацієнтці з Яворівського району медики діагностували гострий коронарний синдром



«Ми із фельдшером Мар'яном Ванцурою були на нічному чергуванні», – розповідає лікар з медицини невідкладних станів, завідувач станції «Новояворівськ» Дмитро Шандра.

(Дмитро Петрович та Мар'ян Олегович, який, до речі, на станції ЕМД «Новояворівськ» є старшим фельдшером, – у вихідні від адміністративної роботи дні працюють на роз'їзді, здійснюють виклики до пацієнтів. – Авт.). 

«Вранці, близько 6-ї години, приймаємо виклик «на допомогу бригаді №720 у с. Глиниці Яворівського району». Фельдшер Микола Канюк разом із колегою Марією Падук приїхали на виклик до 82-річної пацієнтки та діагностували гострий коронарний синдром. У телеметричному центрі діагноз підтвердили – ГКС з елевацією ST.  

Медики надали допомогу згідно з протоколом і моніторуючи стан пацієнтки, чекали на наш приїзд.

Хвора була важкою, больовий синдром настільки виражений, що по приїзду назначили їй ще один наркотичний середник. Замоніторованою, підключеною до кисню повезли її у Львів. 

В дорозі вся увага на пацієнтці. І тому коли на моніторі з’явилась фібриляція шлуночків, ми зреагували блискавично. Оскільки ми лікуємо «не монітор, а пацієнта», провели оцінку та підтвердили відсутність дихання й пульсу. Одразу ж заряд дефібрилятора 150 Джоулів -> Розряд -> Компресії грудної клітки. 

Буквально через п'ять секунд спонтанний кровообіг відновився, жінка прийшла до тями. Це відбулося настільки швидко, що вона навіть не зрозуміла, що з нею відбулося, була при свідомості і сказала, що почувається не гірше, ніж до цього.

Ми успішно доставили пацієнтку у Львівський обласний кардіологічний центр. Її одразу ж забрали на черезшкірне коронарне втручання. Жінці провели стентування, її стан на сьогодні (19.03 - ред.) стабільний. Зараз у реанімаційному відділенні лікарні хвора під наглядом кардіологів. 

Бажаємо їй якомога швидше одужати й повернутися додому, а нашому населенню – не забувати про чергові огляди у сімейного лікаря та кардіолога», – резюмує Дмитро Шандра.

Ми дякуємо всьому #ланцюжок_що_рятує_життя, всім членам обидвох команд, а зокрема водіям – борту №720 Ігорю Дущаку та борту № 701 Сергію Ювку за вчасний доїзд і безпеку в дорозі!











Джерело інформації:
































Коментарі