Перейти до основного вмісту

«Не вмре й ніколи не загине одвічна правда Кобзаря» в Івано-Франківській громаді


9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, а 10 березня – 163 роки з дня смерті Великого Кобзаря…. Понад двісті років наш Геній Слова, Світоч Духу, Батько Українства, Велетень Вольності бореться за свободу української нації, за утвердження її у світовому загалі.

Вчора, 8 березня, мешканці Івано-Франківської громади об’єдналися у велику родину біля пам’ятника Тараса Шевченка, аби віддати шану Тарасу Шевченку.

Разом із священниками спільно помолилися. Від представників влади, громадськості поклали квіти до підніжжя пам’ятника Кобзаря.

У залі засідань проведено грандіозне літературно-мистецьке свята «Не вмре й ніколи не загине одвічна правда Кобзаря». До присутніх звернулася голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Михайлівна Перун, яка наголосила на величі нашого Поета, Пророка, його актуальності сьогодні, як ніколи, подякувала всім небайдужим патріотам, захисникам скарбів Шевченкового слова!

Педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти, аматорські колективи підготували виступи. Зі сцени лунала поезія Тараса Шевченка, його пісні, інсценізація уривків творів. Велично лунав «Заповіт» у виконанні аматорського хору (до його складу ввійшли учасники ансамблю «Янівчани» та «Культурного батальйону»). У залі врочисто лунали піснеспіви…

Тепло, затишно, багатолюдно було в залі. Всі надихнулися словом Тараса Шевченка.

Щиро дякуємо всім присутнім, колективам, педагогам, працівникам культури за вшанування пам’яті Великого Кобзаря.











Джерела інформації:
























Коментарі