Перейти до основного вмісту

Для школярів Судововишнянської громади провели квіз «Шевченко і світ»


Вчора, як і щороку в ті ж дні, за свою більш ніж столітню історію Народний дім у Судовій Вишні наповнився тими, хто прийшов вшанувати пам'ять про Тараса Шевченка. 

У першій частині пам’ятного заходу говорили про знайомство галичан із творами Шевченка, формування його культу та особливості вшанування пам'яті про Кобзаря у другій половині ХІХ – початку ХХ ст. 

Відтак команди учнів 9-х класів шкіл Судововишнянської громади – із Бортятина, Вовчищович, Дмитрович, Довгомостиськ та Судової Вишні – змагались у квізі «Шевченко і світ», продемонструвавши свою ерудованість та кмітливість. Найкращі результати за підсумком 7 турів («Правда чи брехня», «Буквохаос», «Ерудит», «Мелотур», «Відеотур», «Фототур», «Сюрприз») журі зафіксували у команд із Дмитровичів та Судової Вишні (по 36 балів із 40!). 

Дякуємо усім учасникам заходу, а зокрема й нашим юним артистам за чудове виконання музичних творів – Евеліні Бать («Не тополю високую», сл. Т. Шевченка) та Остапові Іваницькому («На високій дуже кручі»; пісня про Шевченка).









Джерело інформації:













Коментарі