Перейти до основного вмісту

Творчі колективи Яворівщини взяли участь в обласному фестивалі українського зимового фольклору


Вчора, 8 січня, у Львові відбувся обласний фестиваль українського зимового фольклору "Нова радість стала". 

В межах заходу було представлено різноманітні Вертепні дійства, лунала коляда, віншування. Також презентували різдвяні звізди та виставку творчих робіт народних майстрів області на різдвяну тематику.


Творчий колектив Культурно-мистецького центру "Сокіл" взяв участь у  різдвяному фестивалі "Нова радість стала"!

Вчора в центрі Львова відбувся святковий фестиваль "Нова радість стала", присвячений до Різдвяних свят. Жителі та гості міста а також вимушено-переміщені особи, які проживають в області мали змогу ознайомитись з чисельними різдвяними піснями та традиціями, які роками плекає Львівщина. Яворівську громаду на святі представляв творчий колектив Культурно-мистецького центру "Сокіл". Також гостей дійства розважали святкові вертепи та співочі колективи. 

У наш складний військовий час давайте плекати та зберігати українські традиції, бо допоки у наших серцях живе пам'ять про минуле, ми з впевненість можемо дивитись у майбутнє!


Феєричне свято української коляди «Нова радість стала» у Львові.

Творчі колективи Палацу культури  «Кристал» мали честь  взяти участь у цьому неймовірному дійстві разом з багатьма аматорськими колективами Львівської області.

Свято українського духу, прадавніх різдвяних традицій та незламної віри вчора звучало особливо піднесено, адже в час війни українська коляда  має особливу місію - ще вище підняти нашу національну культуру,наш дух незламної віри у Перемогу.

Гучними оплесками львів’яни та гості міста зустрічали новояворівчан: народний ансамбль народної музики «Янтарні джерела» - керівник Наталія Деда; народний жіночий вокальний ансамбль «Горлиця»- керівник Світлана Осташ; вертеп села Мужиловичі - керівник Василь Зозуля.

У ході свята надзвичайно приємно було поспілкуватися з організаторами цього величного дійства - керівником департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА п. Іриною Гаврилюк, керівниками НМЦ культури і мистецтв п. Ольгою та Володимиром Дуляба, а також творчими колегами з Яворівської та Івано-Франківської громад.

Вражаючі фото та відео ваблять своєю яскравістю, а ми отримали велику насолоду та заряд творчої енергії. Культура - то велика сила! Бережемо народні традиції для прийдешніх поколінь! Доземний уклін незламним ЗСУ за можливість святкувати.

Слава Україні! 


Народний аматорський хор «ВІРУЮ» Народного дому с.Ямельня представляв Івано-Франківську територіальну громаду в обласному фестивалі зимового фольклору «Нова радість стала», який відбувався у м.Львів.

Львів'яни та гості міста мали чудову нагоду зануритись в неймовірну атмосферу Різдва. Колядки, вертепні дійства, віншування та різдвяні звізди – все це справжні українські традиції, які підкреслюють ідентичність нашого народу.

Єднаймося в наших традиціях!
Дякуємо ЗСУ за можливість святкувати Різдвяні свята!

Христос Рождається!










Джерела інформації:



















Коментарі