Перейти до основного вмісту

Мокрий сніг, ожеледиця, пориви вітру: якою буде погода на найближчі дні


«6 січня погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів з північного заходу.

Хмарно. Вночі дощ з переходом у мокрий сніг, вдень невеликий мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, вночі та вранці пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла», - повідомляють у Львівському гідрометцентрі.



«Зауважте, будь ласка, що сильний вітер відчуттєво знижуватиме температуру повітря: якщо, наприклад, буде -3, -4 градуси, то за носа й щоки щипатимуть всі -6-9 градусів!

7-го січня, на Різдво, морози посиляться, у нічні години впродовж 7-9 січня ймовірні -10-17 градусів, проте переважно на сході, північному сході, у центрі та на півночі України.

Південний захід та західні області України найменше відчують це холодне атмосферне вторгнення.

Така суттєва зміна повітряних мас може викликати загострення судинних недуг, сильні морози - обмороження, значне переохолодження, особливо в наших захисників, які, не зважаючи на будь-яку погоду, виконують свій обов'язок.

Тому варто поспішити вже сьогодні з передачею їм якнайкращих і доступних засобів для утеплення, обігріву.

Надалі, після 10-го січня, морози послабнуть, проте все ж на північному сході, сході та півночі України помірні морози ще затримаються - буде нормальна зимова термічна палітра.

За опадами стежимо разом щодня», - розповіла синоптикиня Наталка Діденко.


Оновлено: 

07 січня погоду Львівщини визначатиме проходження атмосферних фронтів із заходу.

По Львівській області: Хмарно з проясненнями. Вночі та вранці дощ з мокрим снігом, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця; місцями слабка ожеледь. Вітер івденний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1 –  6° тепла.

По місту Львову : Хмарно з проясненнями. Вночі та вранці дощ з мокрим снігом, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця; слабка ожеледь.Вітер південний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 0 – 2° тепла, вдень 2 – 4° тепла.

08 січня: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, вночі 5 – 10 м/с, вдень 9 – 14 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1 –  6° тепла.

09 січня: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів, лише в другій половині дня невеликий дощ та мокрий сніг. Вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Вітер  південно-східний, 9 – 14 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 3 – 8° тепла.

10 січня: Хмарно. Мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 1° морозу до 4° тепла. 

11 січня: Хмарно з проясненнями. Вночі та вранці невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів.  На дорогах місцями ожеледиця. Вітер східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла.









Джерела інформації:



















Коментарі