Перейти до основного вмісту

Яворівський пиріг дедалі більше вносять у меню гастрономічних закладів Львівщини


Дедалі більше гастрономічних закладів Львівщини вносять у меню традиційний Яворівський пиріг.

Справжнім амбасадором Яворівського пирога можна вважати Spodaryk Travel Restaurant. Організація із задоволенням доставить замовникам страву із давньою історією у двох варіантах. Перший – свіжоспечений пиріг із грибною підливою, або ж другий: обсмажені скибочки традиційної випічки, які подаються із бурячками з хроном.

Скуштувати Яворівського пирога можна також у таких закладах харчування у Львові, як «Теплий п’єц», «Голодний Микола», «Крумплі», а також «Дефіляді» у Новояворівську. Локації за посиланням: https://cutt.ly/mVCAiCi 

Управління туризму та курортів заохочує інші гастрономічні локації області додавати у меню цю давню страву.

До 20 січня на Яворівський пиріг запрошує і шеф-кухар ресторану Grand Hotel Lviv Casino & SPA Олег Горбачов. Він розробив різдвяне меню з авторських страв серед яких оригінальна подача яворівського пирога.

«Наша варіація не зовсім класична, але кожна господиня зазвичай додавала власні акценти. Традиційну начинку пирога – гречку з картоплею ми помістили в булочку бріош. Доповненням стала спаржа, яка теж притаманна регіону, проте не завжди була правильно оцінена. Я вважаю, що кухня має рухатись вперед і майстерно поєднувати смаки минулого із вподобаннями сучасності. Запрошуємо львів’ян та гостей міста спробувати нашу варіацію», - каже Олег Горбачов.

Можна звісно приготувати Яворівський пиріг і самостійно. Рекомендуємо підглянути рецепт у випуску «Гастрономічний гід Львовом» від ресторатора Міші Кацуріна, у якому яворівський пиріг готує дослідниця галицької кухні Маріанна Душар.

На фото Яворівський пиріг, який подають у Grand Hotel Lviv.









Джерело інформації:






















Коментарі