Перейти до основного вмісту

У Бірках відкрили меморіальну дошку Герою України Роману Шпитку


У селі Бірки відкрили меморіальну дошку Герою України Роману Шпитку.

Символічно у День Збройних Сил України на фасаді Бірківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Т. Шевченка з'явилася дошка пам’яті, присвячена нашому воїну-земляку, який у березні цього року загинув під час бойових дій на сході України.

Пам’ятний знак встановили на фасаді школи, в якій навчався боєць «королівської» бригади. Роман героїчно загинув 12 березня біля міста Попасна Луганської області. Йому назавжди буде 25.

Чин освячення меморіальної дошки та спільну молитву відслужили отець Ігор та отець Роман.

Командир роти окремої 24-ої механізованої бригади імені Короля Данила, старший лейтенант, кавалер ордена Богдана Хмельницького Роман Шпитко народився та проживав у с.Бірки, закінчив Академію Сухопутних Військ Імені Петра Сагайдачного.

Щира посмішка і позитив Романа назавжди залишиться у пам’яті земляків. Приклад мужності, гідності і відваги – таким Романа запам’ятають.

Сьогодні теплими словами згадували Романа учні школи, педагоги, класний керівник, директор школи та духовенство. У загиблого залишилась дружина Вікторія, мати Галина та молодший брат.

Зі словами шани та вдячністю за достойного сина до матері Героя, пані Галини звернулась селищна голова Ірина Перун. Вона також зазначила: «Жодними словами не втамувати біль…Жодними словами не описати вдячності. Він той, хто виборював нам майбутнє та віддав найдорожче – своє життя, захищаючи Україну. Відтепер пам'ятний знак на стіні школи буде постійним нагадуванням нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг воїна».
Низький уклін батькам за виховання сина. Герої не вмирають!








Джерело інформації:















Коментарі