Перейти до основного вмісту

На Яворівщині продовжують відкривати нові «Класи безпеки»


Ще один Клас безпеки «посилив» дитячий безпековий простір Яворівщини!

Він розпочав роботу на базі Новояворівського міжшкільного ресурсного центру. Відтепер молодь матиме унікальну можливість більш детально познайомитися із професією рятувальника, дізнатися про всі аспекти та небезпеки їх роботи.

На відкритті класу були присутні заступник міського голови з питань фінансово-економічної діяльності виконавчих органів Новояворівської міської ради Сергій ПАВЛІЙЧУК, начальник відділу освіти Новояворівської міської ради Михайло ДОРОШ, заступник начальника управління - начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Яворівського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області Олег ДВОРЯНИН, рятувальники Яворівського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області, працівники Яворівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області та керівництво навчального закладу.

Клас безпеки – це в першу чергу інтерактивний клас, наповнення якого дозволяє забезпечити навчальний процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників.

Функціонування класу направлено на вивчення основних вимог пожежної, мінної безпеки, домедичної допомоги та безпеки життєдіяльності в цілому.

У Класі безпеки є пізнавальні та інтерактивні матеріали, розроблені ДСНС України спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine.



Нагадаємо, «Класи безпеки» запрацювали й в інших громадах Яворівського району.

Безпека дітей - один із важливих викликів воєнного сьогодення.  Співробітники ДСНС  спільно з органами місцевого самоврядування Шегинівської сільської ради та керівником навчального закладу вчергове відкрили «Клас безпеки» на базі Волицького НВК «Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів – ДНЗ» Шегинівської сільської ради Яворівського району. 

«Клас безпеки» - це інтерактивний простір, розділений на тематичні зони. Тут є все необхідне для вивчення правил пожежної та мінної безпеки – протигази, вогнегасники, зразки вибухонебезпечних предметів та інше. Заняття школярам проводитимуть як їхні вчителі, так і рятувальники.

Освіта малечі сьогодні – це запорука успішного завтра для України!



Ми не стоїмо на місці й швидко рухаємося вперед, вдосконалюємося, створюючи нові проекти!

20 жовтня на базі опорного закладу «Судововишнянський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів – заклад дошкільної освіти імені Тадея Дмитрасевича» Судововишнянської міської ради відкрито «Клас безпеки».

В такий буремний час, який переживає  кожний громадянин України в край  необхідно, щоб молоде покоління знало, як себе поводити під час надзвичайних ситуації, як опанувати правила пожежної безпеки, а також вчитимуться діям у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. 

Рятувальники донесли першим відвідувачам важливу інформацію, яка допоможе зберегти життя, а також навчитись відповідальному ставленню до власної безпеки.



Також створено перший шкільний «Клас безпеки» в Яворівській громаді.

Відтепер в Яворівській громаді діють «Класи безпеки». Це стаціонарний навчальний простір для школярів.

Перший клас безпеки відкрили у Яворівському ЗЗСО ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка. За допомогою Яворівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області, медиків та нашої 24 ОМБр імені короля Данила клас обладнано всім необхідним матеріалом для проведення навчальних занять. 

Окрім цього, фахівці ДСНС будуть залучатися до проведення безпекових заняття з дітьми за спеціальною навчальною програмою.












Джерела інформації:












Коментарі