Перейти до основного вмісту

Батьки загиблого військового зі Судової Вишні придбали для ЗСУ автомобіль швидкої допомоги



Батько загиблого військового Солтиса Володимира зі Судової Вишні купив машину швидкої допомоги за отримані виплати.

– Я вирішив придбати сучасний автомобіль «швидкої допомоги», щоб саме так рятувати життя військових на фронті, – каже у розмові батько Володимира Солтиса з Судової Вишні, воїна-добровольця, який загинув на Донеччині цієї весни.

Таким своїм благородним вчинком Іван Степанович і Ярослава Євгенівна Солтиси з Судової Вишні вирішили увіковічнити пам’ять про свого єдиного сина, Володимира Солтиса, який не дожив до свого 35-річчя, і віддав своє життя за волю і незалежність України, загинув при виконанні бойового завдання біля Бахмута.

Володимир Солтис разом з дружиною проживав у Бортятині, у сім’ї виховується донечка Оленка. Але коли розпочалася повномасштабна війна відразу прийняв рішення йти захищати рідний край від окупантів.

– Мій син Володимир без роздумів пішов у військкомат добровольцем, – розповідає його батько Іван Степанович. – Він просто прагнув якнайскоріше потрапити на фронт, щоб проганяти ненависного ворога з рідної землі. Він служив у військовій частині 14-ої ОМБр, але коли випала нагода йти у розвідувальні підрозділи і їхати на фронт – відразу ж прийняв це рішення. Спочатку виконували бойові завдання на Харківщині, потім – на Донеччині. Загинув під Бахмутом у жорстокому бою.

Ніякі слова не можуть зменшити болю втрати єдиного сина. Та батьки вирішили, щоб син і далі, навіть після смерті, був прикладом для інших і допомагав своїм побратимам на фронті. Він назавжди залишиться у спогадах всіх, хто його знав, патріотом своєї землі, мужнім Героєм, який ввійде в новітню історію нашої України.

Спочатку роздумували з дружиною, як саме використати ті виплати за загиблих, аби вшанувати пам’ять про сина. Батько прийняв рішення: придбати автомашину «швидкої допомоги» і передати її у військову частину, де служив син. Щоб у складних ситуаціях рятувати життя нашим військовим, надавати вчасну медичну допомогу пораненим.

Іван Солтис працює у Судовій Вишні у ТзОВ «Вишнянський бетон». У розмові з журналістом він дуже дякує керівництву підприємства, всім, хто підтримав його ідею, посприяв в оформленні документів, надав іншу допомогу, щоб мрія батька збулася. Не називаємо прізвищ тих, хто був поруч, але велика вдячність їм за людяність та допомогу, щиру підтримку батькові загиблого воїна.

– За автомобілем «швидкої допомоги» в Катовіце до Польщі я їздив зі своїм знайомим, – розповідає Іван Степанович. – «Швидка» обладнана всім сучасним медичним устаткуванням, тут є все необхідне щоб воїнам надавати якісну медичну допомогу. Авто вже в Україні. Зараз проведемо техогляд, можливо, поміняємо колеса на зимові – і відправимо автомобіль на фронт побратимам мого сина.

На капоті транспортного засобу буде розміщений портрет сина Володимира, щоб і надалі незримо залишався разом зі своїми друзями, як Воїн Світла і захищав їх з небес.

– Я знаю, що мій син би підтримав мене у цьому рішенні, – каже батько Володимира Солтиса. – Він зробив би так само. Нехай ця «швидка допомога», з його портретом, рятує життя наших військових!

Схиляємо низько голови перед подвигом Героїв України, що віддали своє життя за волю рідної землі. Дякуємо батькам, які виховали справжніх патріотів, що без страху і вагань пішли захищати Україну. Доземний уклін вам та наша людська шана!











Джерело інформації:


















Коментарі