Перейти до основного вмісту

Яворівська вибійка як успішний реалізований проєкт на форумі місцевого економічного розвитку


11 листопада в Чорткові відбувся фінальний захід про реалізацію кризової ініціативи DSP SALAR International (Шведська асоціація місцевих влад та регіонів) щодо підтримки місцевого економічного розвитку в пілотних громадах. Програма реалізовується після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та отримала назву «Спроможні громади наближають перемогу».

Свої успішні економічні кейси, котрі взяли участь у проекті «Спроможні громади наближають перемогу», презентували представники дев’яти громад із Тернопільщини, Львівщини та Хмельниччини.

Новояворівська громада представила унікальний та вдало реалізований економічно-культурний задум. У рамках шведсько-українського проекту, що реалізує SALAR International, Новояворівською міською радою та Новояворівським краєзнавчим музеєм було закуплено сучасне технічне обладнання для Майстерні вибійки, яка створена при музеї.

Вибійка є давньою технікою декорування тканини. Сьогодні відновлюємо традиції та створюємо унікальні візерунки на торбинках, серветках, футболках у Новояворівському краєзнавчому музеї.









Джерело інформації:
















Коментарі