Перейти до основного вмісту

«Мої думки»: На Яворівщині відбулась презентація книги Героя України Тараса Матвіїва


У неділю, 13 листопада відбулася особлива презентація книги "Мої думки" Тараса Матвіїва - воїна і Героя України.

Тарас був професійним журналістом, активним учасником Революції Гідності, одним з ініціаторів створення і координатором Пошукової ініціативи Майдану, волонтером і активістом, командиром взводу мотопіхотного батальйону 24 ОМБр імені короля Данила. Його підрозділ тримав оборону поблизу селища Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Загинув Тарас 10 липня 2020 року, коли рятував побратимів з-під мінометного обстрілу.

З перших хвилин та упродовж усієї зустрічі дивним чином відчувалась присутність духу самого Тараса.

"Світ має право побачити думки мого сина - бо всі вони належать світові..." - говорила мама Тараса Валентина Павлівна. Він залишив по собі непересічний спадок, що матиме вплив на свідомість кожного, хто вміє і хоче слухати, хто прагне змінювати свою країну.

У книзі вміщені поезії, есе, роздуми Тараса Матвіїва. Це глибокі, непересічні думки активної молодої людини над сенсом буття, відверте зізнання у коханні, взаємини з Богом і спроби віднайти свою місію на землі, порушення гострих соціальних і громадянських тем. Часто - це крик зраненої душі, яка закликає до правдивої свободи - свободи духу.

Молитовно благословили захід отці Степан Кобасяр та Михайло Ганяк. У творчій програмі виступили "Тріо сестри", жіночий вокальний ансамбль Народного дому села Старий Яр. Побратими Тараса з Жидачівщини. І ще один щемний пам'ятний момент, коли молода обдарована поетка - наша землячка Соломія Лазур прочитала свою душевну присвяту Тарасові, котру написала буквально напередодні.

З подячним словом до батьків звернулися керівник Богдан Раделицький Відділу культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради, директор КЗ "Публічна бібліотека Яворівської міської ради" Марія Марків та староста села Марія Мілянець.

Дякуємо кожному, хто відвідав презентацію книги, пройнявся історією життя Героя, придбав книгу. Сподіваємось, що Тарасові думки нікого не залишили байдужими.

Слава Україні! Вічна слава і шана Герою!

ВІДЕО - за покликанням.







Джерело інформації:













Коментарі