Перейти до основного вмісту

Аби зберегти своє життя та здоров’я — користуйтеся світловідбиваючими елементами


Аби зберегти своє життя та здоров’я — користуйтеся світловідбиваючими елементами.

Цієї осені на вулиці не просто темно ввечері та вранці, а через атаки на енергетичну інфраструктуру може ще й не бути освітлення. Це підвищує ризик наїзду авто на пішоходів. Тому подбайте про свою безпеку та своїх близьких/

У темну пору доби користуйтесь світловідбиваючими елементами на верхньому одязі (стрічки, наліпки, браслети), звичайним ліхтариком або ліхтариком у смартфоні, вдягайте світлий, яскравий одяг чи його елементи.

Чим більше таких елементів, тим краще. Вони відбиватимуть світло у темряві та водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Cвітловідбивачі зменшують ризик наїзду автомобілів на людей у шість разів, адже у такому випадку пішохід стає помітним за 300 м.

Аби зробити дитину більш помітною біля дороги, радимо додатково використовувати на одязі та шкільній сумці світловідбиваючі браслети та флікери (наклейки, значки).

Найкраще видно світловідбиваючі елементи жовтого кольору та розміром більше 15 см.
Їх потрібно одягати:
  • зі сторони руху автомобіля по відношенню до вас, а краще — з обох сторін;
  • на рівні очей водія;
  • на рухомих частинах тіла (передпліччя, гомілки, зап’ястя);
  • дітям їх краще одягати на рівні голови, корпусу та рук.
Важливо, щоб про ліхтарі не забували і власники велосипедів, самокатів та іншого малого транспорту. І використовували їх разом зі світловідбиваючим одягом чи елементами.

Варто придбати для своїх домашніх тварин нашийники, що світяться, або інші світловідбиваючі елементи, якщо Ви виходите з ними на прогулянку.









Джерело інформації:

















Коментарі