Перейти до основного вмісту

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи


21 листопада, у День Гідності та Свободи, Збройні Сили України вшановують Гідність та Свободу українського народу, всіх Героїв та Героїнь, які століттями повставали проти московського мороку та російського імперіалізму, тоталітаризму та комуно-більшовизму і вчергове це здійснили як під час Помаранчевої революції 2004 року, склали свої життя від російських куль на Майдані Революції Гідності 2013 року, так і на полях підступної війни російської федерації проти України з 2014 року. 

Збройні Сили України, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, утверджують ідеали свободи і демократії, вітають збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддають шану патріотизму й мужності Громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…

Збройні Сили України виборюють незворотне Євроатлантичне майбутнє України.

Сьогодні ми вшановуємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Патріотизм нинішнього покоління, завзяття творців української державності довели, що наш народ є господарем на своїй землі.

Дев'ятий рік українці та українки демонструють всьому світові непереборне прагнення жити вільно у великій родині європейських демократичних націй. Вони кинули виклик авторитаризму і перемогли, назавжди розірвавши зв’язки з колоніальним минулим.

Революція Гідності стала прикладом шляхетності, мужності та самопожертви і назавжди змінила історію України.

Учасники та учасниці Революції Гідності відіграли важливу роль у побудові оновлених Збройних Сил України: тисячі з них прямо з Майдану відправилися на фронт і одними з перших вступили до бою з російськими агресорами. Чимало з них стали провідниками реформ Збройних Сил за стандартами НАТО.

Низький уклін тим воїнам та воїнкам, які під час проведення Антитерористичної операції, Операція об'єднаних сил, відбиття повномасштабного вторгнення росії демонструють усьому світу, що здатні захистити державу, зберегти життя та допомогти тим, які потерпають від злочинів російських окупантів.

Кожен воїн-захисник та кожна воїнка-захисниця, які беруть до рук зброю, йдуть до бою за Свободу. Свободу власної держави, традицій і способу життя. Свободу рідного народу, своєї родини та наступних поколінь. І роблять вони це з відчуттям власної Гідності.

Слава Україні!












Джерело інформації:

Коментарі