Перейти до основного вмісту

Зокрема, Яворівський район: заклади освіти Львівщини отримали понад 2 тисячі сучасних ноутбуків


За повідомленням

Сьогодні, 28 жовтня, Львівщина отримала 2412 ноутбуків, які невдовзі передадуть у заклади загальної середньої та професійно-технічної освіти кожного району області.

Передача сучасного обладнання – це результат співпраці Міністерства освіти і науки України, компанії Google і Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Ці ноутбуки мають на меті підтримати освітній процес на Львівщині у час війни. Завдяки їм можна швидше та легше виконувати різноманітні завдання. Ноутбуки працюють на базі операційної системи Chrome, тому їх також називають хромбуками (Chromebook). У разі відсутності з’єднання з Інтернетом, ці ноутбуки дозволяють користуватися необхідними додатками у режимі офлайн.

«Ми маємо дбати про освітній процес наших дітей, робити усе можливе, аби попри війну вони здобували необхідні знання. За підтримки міжнародних донорів Львівська область продовжує впроваджувати інноваційній підхід до процесу навчання, забезпечувати заклади освіти сучасним обладнанням. Разом з тим, за кошти обласного та місцевих бюджетів громад нам вдалося закупити понад 100 нових шкільних автобусів. Ми усвідомлюємо, що майбутнє наших дітей залежить від наших дій сьогодні. Діти мають якісно здобувати освіту», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зважаючи на загальну кількість учнів у кожному районі, департамент освіти і науки Львівської ОВА розподілив хромбуки таким чином:
  • Львівський район – 864
  • Дрогобицький район – 170
  • Золочівський район – 144
  • Червоноградський район – 176
  • Самбірський район – 181
  • Яворівський район – 172
  • Стрийський район – 249

Решту ноутбуків отримають заклади освіти обласного підпорядкування (школи-інтернати) та навчальні заклади професійно-технічної освіти.

Проєкт є продовженням ініціативи «Ноутбук кожному вчителю». Нагадуємо, компанія «Google» у межах домовленостей з МОН України розпочала проєкт, який передбачає передачу для потреб українських педагогічних працівників сучасного обладнання – хромбуків. Щоб охопити проєктом якомога більше освітян, компанія «Google» надасть 50 тисяч ноутбуків для організації освітнього процесу в Україні, зокрема, за дистанційною формою.








Джерела інформації:



















Коментарі