Перейти до основного вмісту

У Новояворівську презентували виставку «Я була зв'язкова» Уривки історій жінок Яворівщини в повстанській боротьбі»


У Новояворівську презентували банерну виставку фотографій та автентичних розповідей учасниць національно-визвольної боротьби українців у ХХ столітті, присвячена героїчній боротьбі українок за Незалежність.

Відвідувачі ознайомилися із фотографіями та розповідями, які записав і упорядкував український історик й етнограф Євген Луньо, а також життєві історії Почесних союзянок Новояворівського осередку від Романії Торбич та Романа Жеплинського під назвою «Я була зв’язкова» Уривки історій жінок Яворівщини у повстанській боротьбі».
 
Частиною виставки став акустичний вечір повстанської пісні від творчих колективів та вокалістів м.Новояворівськ,  а також благодійна кава та смаколики від соціального кафе БО "Дитячі Мрії" / "ГО "Регіна".

Проведенням такого заходу є мета - розповісти про непрості долі жінок Яворівщини та їх роль в УПА. Розповісти найзрозумілішою мовою – мовою світлин і народними оповіданнями. Глянувши у вічі тим юним дівчатам, які понад півстоліття тому віддали своє здоров’я і життя за наше майбутнє, прочитавши бодай одну життєву історію кожен зможе зробити власні висновки про усю драматичність та героїзм людських доль того складного періоду, про те, ким вони були і на яку пам'ять про себе заслуговують, про історію нескорених.

Творці виставки - Новояворівський осередок Союзу Українок.










Джерела інформації:










Коментарі