Перейти до основного вмісту

Важлива інформація, яку потрібно знати пацієнтам про запуск електронного рецепта


Як відомо, з серпня 2022 року пацієнти почали отримувати електронні рецепти. Що потрібно знати пацієнтам про запуск електронного рецепта?

Для чого це⁉️

Регулювання відпуску антибіотиків дозволить відстежувати дані про призначення та обʼєми використання антибіотиків в Україні, а також протистояти антибіотикорезистентності, внаслідок якої все більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів.

Які лікарі будуть виписувати е-рецепти на антибіотики⁉️

Електронний рецепт можна отримати безпосередньо на прийомі у лікаря (як для лікарів державних закладів, так і приватних.) Рецепт зможе виписати лікар будь-якого рівня медичної допомоги та спеціалізації – терапевт, хірург, стоматолог та ін.

Головна вимога до медзакладу та лікарів⁉️

Заклад та лікарі мають бути зареєстровані в електронній системі охорони здоровʼя. Якщо заклад, до якого ви звернулися, поки не працює з ЕСОЗ, лікар випише паперовий рецепт.

В якій аптеці можна придбати ліки за е-рецептом⁉️

У будь-якій. Зауважте, що придбати антибіотик за рецептом можна впродовж 30 днів з моменту його виписки.

Чи можна придбати меншу кількість препарату, ніж вказана в рецепті⁉️

Так.

Пацієнт може самостійно прийняти рішення щодо бренду лікарського засобу та частково погасити рецепт відповідно до свого бюджету.

Виписувати рецепт лікар повинен по діючій речовині, а не по торговельній назві.

Якщо у вас є додаткові питання, що стосуються відпуску антибіотиків за електронним рецептом, ви можете звернутися до контакт-центру за коротким номером 1677.












Джерело інформації:


















Коментарі