Перейти до основного вмісту

У Судововишнянській ТГ добровільна пожежна команда отримала пожежне спорядження


Зеновій Фольтович,
голова Судововишнянської територіальної громади:

Щороку кількість пожеж та надзвичайних ситуацій в Україні зростає. Це зумовлено змінами клімату, що призводить до значних посух, а також порушенням правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами або ж необережним поводженням із вогнем.

Бурі, дощі та повені являються також загрозою для усієї верстви населення громади.

3-й старостинський округ (це с. Малі Мокряни, Великі Мокряни, Шишоровичі, Макунів, Дидятичі, Вовчищовичі, Велика Діброва, Мала Діброва) знаходиться далеко від центру Судововишнянської територіальної громади, де розташована Державна пожежно-рятувальна служба, підпорядкована ДСНС.

Велика відстань та стан доріг значною мірою унеможливлює швидкий доїзд до пожежі чи іншого випадку Державної пожежно-рятувальної служби.

Враховуючи польський досвід в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту України на місцевому рівні» організованого Фондом міжнародної солідарності в рамках «U-LEAD з Європою» ми створили Добровільну Пожежну Команду (ДПК) в селі Малі Мокряни.

Добровольці — це перші помічники професійних пожежних, які реагують на пожежі та надзвичайні ситуації, що виникають на території їх громади.

Перш за все – це небайдужі люди, які готові кинути всі свої справи на час виклику, аби врятувати чиєсь життя.

По-друге, ці громадяни діють виключно на добровільних засадах та БЕЗОПЛАТНО!!!

Сучасні умови життя, а також проведення воєнних дій на території нашої держави створюють додаткові непередбачувані фактори і ризики, що впливають на безпеку населення, одним із інструментів для підвищення безпеки територіальної громади – є розвиток добровільної пожежної охорони та активного руху добровольців-вогнеборців.

Для цього хочемо зацікавити місцеву спільноту, де є багато активних молодих людей, схильних до діяльності в добровольчих структурах.

Сьогодні (ред. - 22.09) нами передано від польських партнерів маломокрянським добровольцям пожежне спорядження (спеціальний одяг («бойовки»), взуття, шоломи пожежні, рукавиці, пояси, протигази, драбину пожежну, мотопомпу, бензопилу, електрогенератор, пожежні рукави, набір рятувальний медичний з ношами, лопати, хлопавки пожежні.

Невдовзі розпочнемо роботи по ремонту пожежного боксу для спеціальної машини, душових, місць відпочинку та дозвілля особового складу ДПК та усіх небайдужих жителів громади. Все це розмістимо на базі закинутого кінозалу Народного дому с. Малі Мокряни.

Спільною працею наближаємо нашу перемогу!
Слава Україні!









Джерело інформації:
















Коментарі