Перейти до основного вмісту

У селі Ямельня освятили храм Святого Архистратига Михаїла


25 вересня у селі Ямельня Архиєпископ Православної Церкви України владика Яків спільно зі священнослужителями освятили храм Святого Архистратига Михаїла. Цей день став особливим для цього Божого дому і для всіх, хто причетний до його зведення, реконструкції та розпису.

Наприкінці літургії Архиєпископ Української Православної Церкви владика Яків звернувся до вірян з нагоди величної події й привітав громаду з освяченням храму.

«Бажаю громаді та настоятелю, щоб Господь благословляв Вас й надалі всіх надихав, особливо громаду, яка трудилася і робила все для того, щоби ця святиня була такою ошатною. Радіємо, молимося і дякуємо Богові разом з Вами та просимо Його благословення на подальші дні нашого земного життя», – сказав владика.

Опісля він відзначив мешканців села та меценатів церковними нагородами та з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія нагородив Благословенною грамотою «За заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом» релігійну громаду с.Ямельня, яку вручив настоятелю храму протоієрею Василю.

У свою чергу отець Василь від імені громади та від себе особисто висловив вдячність за спільну молитву та підніс Архиєпископу просфору та квіти. А також подякував громаді, яка трудилася і робила все для того, щоби ця святиня була відновлена. Особлива вдячність лунала митцю Мирону Хромуляку, який виконав розпис церкви.

Селищна голова Ірина Перун також отримала з рук владики Якова Благословенну грамоту з відзнакою «Томос України» та подякувала архиєпископу Дрогобицько-Самбірському за нагороду. «Для мене це велика честь, і виклик працювати ще більше для утвердження нашої Церкви. Тішусь, що можу служити на благо громади. З Божою поміччю будемо й надалі відновлювати святині у нашій громаді, маю велике сподівання, що скоро під мирним небом України. Тільки маємо бути об’єднані у молитві та спільних цілях.

Ще раз вітаю громаду села Ямельня з оновленим храмом – тим особливим місцем, яке поєднує нас із Богом», - сказала селищна голова.








Джерело інформації:












Коментарі