Перейти до основного вмісту

На Яворівщині вимушені переселенці можуть отримати всю необхідну допомогу: коментар голови Яворівської РВА Ярослава Коминського


При Яворівській районній державній адміністрації функціонує консультативно-координаційний центр для вимушених переселенців. Це вперше в Україні такі центри започатковують у районах Львівщини з ініціативи очільника Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького, кількість яких вже налічує дев'ять.

Тут переселенці отримують різні види допомоги, зокрема, юридичну, психологічну й соціальну, а також від міжнародних організацій та об'єднання послуг грантових програм. Хочу підкреслити, що тут миттєво взаємодіють державні структури з територіальними громадами.

Важливо зазначити, що всі послуги надаються безкоштовно.

Станом на сьогодні за три тижні роботи до консультативно-координаційного центру звернулося 36 внутрішньо переміщених осіб. Перелік питань розглядається в різних аспектах - це психологічна, юридична чи гуманітарна допомога. Також зустрічаються випадки, коли виникає потреба в пошуку житла чи роботи. В центрі працює відповідальна особа, яка опрацьовує звернення, після чого направляє у відповідні структури для вирішення питання.

Нагадаю, Центр розташований у "Будинку воїна" в центрі міста Яворів по вулиці Шашкевича 1А.

Графік роботи: 
понеділок-п'ятниця з 09.00 год до 17.00 год.

Контактний номер телефону: 
097-58-53-381, Алла Анатоліївна.

Якщо людині потрібна допомога, вона може зателефонувати за номером контактного центру Львівської обласної військової адміністрації: 112.

Внутрішньо переміщені особи, які хочуть зареєструватися на консультацію, мають заповнити анкету за покликанням: 






















Коментарі