Перейти до основного вмісту

Митрополит Львівський Ігор відвідав парафію Собору Пресвятої Богородиці в селі Рокитне


4 вересня 2022 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, з пастирським візитом відвідав парафію Собору Пресвятої Богородиці у с. Рокитне Янівського деканату.

Тут у співслужінні місцевого і запрошеного духовенства Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію. Після неї уділив Архиєрейське благословення вірним, окропивши їх освяченою водою.

У слові проповіді, присвяченої Євангелію дванадцятої неділі по Зісланні Святого Духа, Архиєрей звернувся до постаті юнака, що не зрозумів глибини Божого замислу, через який був покликаний до спасення: «Людина не у силі добре поступати без Господнього Провидіння! Чому? Бо кожна людина – грішна, народжується у первородному гріхові, згодом чинить беззаконня, а до спасіння потрібна Божа ласка, Божий дар, благословення Господнє!.. Хлопець не захотів закрити браку в душі, вище ставив матеріальні речі від духовних! Зустрів Учителя-Мудрість, самого Бога, а на ділі свої погляди вище оцінював та поставив понад Господню волю!»

Митрополит наголосив – не саме багатство руйнує людину, але воно може засліпити від правдивої цінності, якою є сам Господь Бог: «Будьмо вдячні Господеві за Його духовний дар, який служить людям підставою спасіння душі. Просімо постійно Господньої допомоги у ділі нашого спасіння! Юнак розраховував на себе, що він своєю практикою осягне вічне щасливе життя, а Ісус вказав, що добрим є лише Бог, який спасає людей від вічної кари!»










Джерела інформації:

















Коментарі