Перейти до основного вмісту

Заклик до молитви з нагоди Дня Незалежності України


24 серпня 2022 року Україна святкує тридцять першу річницю відновлення своєї Незалежності.

Історичні обставини розпаду радянського союзу по багатьох десятиліттях визвольної боротьби подарували українцям шанс відродження своєї самостійної державності. Але на тридцять першому році цього відродження Україна знову серед лихоліття війни великою боротьбою і великими жертвами виборює своє право на існування й утвердження.

У цей день дякуємо Господеві за Його десницю над нашим народом у боротьбі за свободу. Цьогоріч День Незалежності пригадує нам про Героїв, що поклали життя з любові до Батьківщини, й усіх тих, хто день і ніч стоїть на її захисті.

У День Незалежності України закликаємо до усильної молитви за всіх наших військовослужбовців, добровольців, волонтерів, за увесь наш народ, аби Господь допоміг нам захистити свою свободу і дарував перемогу. У цей день також молитовно вшановуємо пам’ять усіх полеглих Героїв.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор, також постійно спонукаючи до молитви, пригадує про постанову посту для вірних нашої Архиєпархії: «Ми на Синоді приймали рішення, що кожен вівторок Львівська Архиєпархія, її вірні постять в наміренні того, щоби якнайшвидше завершилась війна… Хто як вміє, щось собі трошки обмежуйте, щоби ви пам’ятали; і у вівторок ви таку зробите маленьку пожертву – це в намірі нашого війська, в намірі того, щоби ворог забрався геть із нашої землі».

Нехай наша молитва і піст, кожна духовна й тілесна жертва і довіра до Божого милосердя приблизять нашу перемогу, і Господь утвердить Незалежність України!

Молитва Праведного Митрополита Андрея за український нарід:

Просимо Тебе, царю небесний, Духу правди, любови і справедливости, до Тебе підіймається наша молитва! Зігрій і просвіти наші уми й серця, показуй нам правильну дорогу в нашій праці для добра свого народу, благослови наш труд, і подай нам братню єдність у всіх наших зусиллях для щастя нашої вітчизни й народу та для нового розквіту Христової Церкви в Україні. Амінь.










Джерела інформації:














Коментарі