Перейти до основного вмісту

Яворівські спортсменки вкотре доводять свою першість на чемпіонаті Європи


В неділю у столиці Угорщини завершився чемпіонат Європи з жиму лежачи. І збірна України, у такий не простий для нас час, традиційно відзначилась високими результатами!

Розпочали чемпіонат у нашій команді ветерани.

Мороз Володимир з Чернівців у віковій групі М2 здобув золоту нагороду у ваговій категорії до 59 кг з результатом 100 кг. Тренери: Н.С. Ясенецька, І.О. Ясенецький.

Харків‘янин Чернишов Олександр, використавши всі три спроби, став переможцем у ваговій категорії до 66 кг з результатом 165 кг. Тренер В.П. Карпенко.

Шандригось Віктор з Тернополя посів четверту сходинку у категорії до 105 кг серед ветеранів першої вікової групи з результатом 215 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Серед юніорів чемпіоном Європи у ваговій категорії до 59 кг став Кініщук Ростислав з Чернівців із результатом 155 кг. Тренери: Н.С. Ясенецька, І.О. Ясенецький. Срібним призером у цій же категорії став Музика Вадим з Тернополя, впоравшись з вагою у 120 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Грошко Ігор, ще один представник Тернополя, посів четверте місце серед юніорів вагової категорії до 93 кг з результатом 187,5 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Далі змагання продовжили наші наймолодші учасниці. Уляник Христина з Яворова стала чемпіонкою Європи серед дівчат вагової категорії до 43 кг, з результатом 45 кг. Тренер В.А. Погребінський.

Фурсенко Регіна з Дружківки принесла ще одне золото у скарбничку нашої збірної у ваговій категорії до 63 кг. Їй підкорились 80 кг. Також Регіна стала третьою у абсолютній першості серед дівчат. Тренер С.В. Федоренко.

Серед юніорок золото континентальної першості здобула Суходєєва Оксана з Чернівців. У ваговій категорії до 43 кг вона зафіксувала штангу вагою 65 кг. Тренери: Н.С. Ясенецька, І.О. Ясенецький.

Ще однією чемпіонкою цієї вікової групи стала Полянська Марія (ред. - вихованка з Яворова, яка тренується в Тернополі). У ваговій категорії до 57 кг з результатом 95 кг. Тренери: В.А. Погребінський(п), І.В. Лисий, А.П. Злочовський.

Срібною нагородою серед юніорок відзначилась Борщевська Альона з Дружківки. У ваговій категорії до 76 кг спортсменці підкорилась штанга вагою 112,5 кг. Тренер С.В. Федоренко.

Серед жінок відкритої вікової групи чемпіонкою Європи у категорії до 47 кг стала лучанка Мотрунчик Оксана з результатом 95 кг. Тренер О.В. Хом‘як.

У категорії до 52 кг чемпіонський титул здобула ще одна представниця Луцька Ведмідь Оксана. Їй підкорилась штанга вагою 137,5 кг. Тренер О.В. Хом‘як.

Третє місце у цій же категорії посіла представниця Тернополя Коляденко Мар‘яна з результатом 100 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

У ваговій категорії до 57 кг шосте та сьоме місце посіли Лиса Анастасія та Канюка Альона, витиснувши по 85 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Пініонж Катерина з Маріуполя розмістилась на четвертій сходинці у ваговій категорії до 69 кг з результатом 112,5 кг. Тренер: С.В. Ніколюкін.

Литвинюк Тетяна з Чернівців зайняла шосте місце у надважкій ваговій категорії впоравшись з вагою у 160 кг. Тренери: С.А. Ізосімов, І.Л. Ізосімова.

Серед чоловіків вагової категорії до 74 кг Чемпіоном Європи став вінничанин Чупринко Іван. 270 кг в активі спортсмена та третє місце в абсолютному заліку! Нажаль спроби встановлення рекордів Європи та світу не були зараховані через технічні помилки при виконанні вправи. Тренер В.А. Мохник.

У цій же категорії третє місце посів Андрій Баленков з Житомира, впоравшись з вагою 230 кг. Тренер В.С. Налейкін.

У категорії до 93 кг першою ж спробою у 320 кг перемогу завоював Мусієнко Костянтин з Дружківки та посів друге місце у абсолютному заліку. Атлет двічі у наступних спробах штурмував світовій рекорд (351,5 кг!), але ця вага була не зарахована суддями через помилку спортсмена. Тренер С.В. Федоренко.

У категорії до 105 кг срібним призером, поступившись лише двома з половиною кілограмами, став киянин Беттяр Володимир. 300 кг результат підопічного Віктора Сергійовича Налейкіна.

Ще один представник столиці Віктор Лесковець піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу у категорії до 120 кг. 315 кг зафіксував Віктор у другому підході, а спроба оновити власний рекорд світу 376 кг нажаль була невдалою. Тренер В.С. Налейкін.

У цій же категорії четверте місце, виконавши норматив майстра спорту України міжнародного класу, посів Бубен Тарас з Тернополя, з результатом 297,5 кг. Тренери: І.В. Лисий (п), А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Полтавчанин Нерянов Назар також розмістився на четвертій сходинці турнірної таблиці у категорії понад 120 кг. Йому підкорилась штанга вагою 292,5кг і Назар також вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу. Тренери: М.М. Іваньков, С.А. Будаєв.

Вітаємо спортсменів та тренерів з чудовим виступом та дякуємо Збройним Силам України за можливість займатися улюбленою справою у такі важкі часи і прославляти нашу державу на міжнародній арені. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


















Джерела інформації:
























Коментарі