Перейти до основного вмісту

Відбувся промотур «Стежками Яворового краю»


На Яворівщині відбувся промотур «Стежками Яворового краю».

Сьогодні в м. Яворові відбувся промотур «Стежками Яворового краю» з керівниками відділів культури територіальних громад Яворівського району та прикордоння.

Мета зустрічі – це спільна праця у єдиному культурному просторі прикордоння. Ознайомлення з традиціями Яворового краю, які увійшли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, а саме мистецтво виготовлення Яворівської дерев’яної забавки та традиція приготування Яворівського пирога.

Відтак, у дворику КМЦ «Сокіл» директор музею ”Яворівщина” Мар’яна Гаврилюк детальніше ознайомили гостей з історією Яворового краю,  мистецтвом розмальовки Яворівської забавки та приготування Яворівського пирога.

Далі учасники рушили на екскурсію до старовинної церкви Різдва Пресвятої Богородиці м. Яворова, якій цього року виповниться 450 років. Тут отець Степан Кобасяр розповів історію церкви та ознайомив гостей з підземеллям.

Після пізнавальної та цікавої історії про церкву учасники промотору відвідали музей «Яворівщини», де взяли участь у розмальовці Яворівського розпису на склі. Провела майстер-клас художниця Наталії Дюг. 

Присутні ділились історією свого краю, відмінностями та емоціями, які отримали від сьогоднішнього дня.

На завершення у КМЦ «Сокіл» відбулася нарада з учасниками промотуру задля майбутньої співпраці у розбудові прикордоння разом.











Джерела інформації:














Коментарі