Перейти до основного вмісту

Практичне відпрацювання рятувальниками Яворівщини щодо рятування людей зі зруйнованих будівель


Яворівські рятувальники вправлялись у навичках порятунку людей з-під завалів зруйнованої будівлі та ліквідації умовної пожежі.

З початком повномасштабної війни виконання пошуково-рятувальних робіт у зруйнованих будівлях набуло особливої актуальності.

З метою підвищення ефективності підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до виконання аварійно-рятувальних і інших невідкладних робіт, рятувальниками Яворівщини було проведено практичне відпрацювання щодо рятування людей із зруйнованих будівель.

Навчання проводились у два етапи. Перший етап навчань включав в себе ліквідацію умовної пожежі та порятунку людей з верхніх поверхів будівлі, які не змогли евакуюватися самостійно. Люди кликали на допомогу, отож рятувальники проводили евакуацію постраждалих за допомогою пожежної автодрабини та «куба життя». В задимленому середовищі вогнеборці працювали в складі ланки газодимозахисної служби включившись в засоби індивідуального захисту органів дихання. 

Наступним етапом навчань було проведення пошуково-рятувальних робіт внаслідок обвалу будівлі. Людей було знайдено та за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання потерпілих було вивільнено з-під завалів.

Рятувальники впевнені, що постійні практичні відпрацювання дадуть змогу підвищити професіоналізм та в будь-якій надзвичайній ситуації діяти чітко та злагоджено.











Джерело інформації:


















Коментарі