Перейти до основного вмісту

Підписано угоду щодо популяризації та осучаснення давньої місцевої традиції в техніці вибійки


Новояворівська міська рада підписала трьохсторонню угоду щодо популяризації та осучаснення давньої місцевої традиції в техніці ВИБІЙКИ.

Новояворівська міська рада, Новояворівський краєзнавчий музей та та SKL Internetional (Шведське агентство з міжнародного співробітництва та розвитку (Sida) підписали угоду про партнерство, яка є запорукою співпраці між нами – сторонами угоди та сприятиме популяризації та осучасненню давньої місцевої традиції в техніці вибійки на тканині, традиційної для Яворового краю.

«Давнє українське мистецтво – вибійка на тканині, яке зникло у 19 столітті, починають відроджувати і представлятимуть в сучасному вигляді. За останні роки помітно виріс інтерес до нашої культурної спадщини. Особливо багато молоді. Вони не просто цікавляться, а навчаються. Отже, є кому передати свій досвід, свої знання, свої традиції. З’явилася надія, що воно не піде у вічність разом з нами», - наголосив міський голова Володимир Мацелюх.

Результатом підписання цієї угоди стане створення майстерні на базі Новояворівського краєзнавчого музею, а в майбутньому на відвідувачів чекатимуть майстер-класи та практичні заняття в техніці вибійки.

Партнерство передбачає реалізацію та фінансування соціально-орієнтованого мікропроекту в рамках ініціативи «Сильні громади наближають Перемогу» за підтримки Шведського агенства з міжнародного співробітництва та розвитку (Sida).









Джерело інформації:





















Коментарі