Перейти до основного вмісту

Новояворівську громаду відвідали журналісти з восьми областей України


Новояворівську громаду вчора відвідали журналісти із восьми областей України (Київської, Чернігівської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Вінницької та Львівської). 

Прес-тур медіа працівників організували Харківський та Львівський прес-клуби.

Основне, що цікавило журналістів - це соціальне життя Новояворівської громади в умовах війни: освітні процеси, медицина, працевлаштування громадян, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, надання житла переселенцям і особам, що постраждали від війни. 

Міський голова Володимир Мацелюх розповів історію створення міста Новояворівська, чим живуть і займаються його мешканці. 

«Мені приємно презентувати вам нашу громаду і місто, яке я люблю - Новояворівськ. Чим тут цікаво? Новояворівськ - це посередині між Львовом і Євросоюзом. Тут є все необхідне для комфортного проживання молодої сім’ї» - резюмував міський голова. 

У межах туру, гостей запросили відвідати цікавинки Новояворівської громади: панорамний вигляд міста із багатоповерхівок ЖК «Приозерний», храм-музей Митрополита Андрея Шептицького у с.Прилбичі, сімейне господарство Cozy Farm, Новояворівський краєзнавчий музей, де відбувся майстер клас із випікання Яворівського пирога та розпису Яворівської забавки - нематеріальної культурної спадщини України.













Джерела інформації:






















Коментарі