Перейти до основного вмісту

Відомий отоларинголог Європи у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит»


За повідомленням

Відомий отоларинголог Європи у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».

Професор Ярослав Шидловський, керівник клініки дитячої отоларингології медичного університету в Познані, 22-23 липня спільно з нашими отоларингологами вкотре допомагає дітям з різними складними патологіями.

Під час візиту проведено п'ять надскладних операцій дітям віком від 4 місяців до 15 років із Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей, 2 операції були унікальними і першими в Україні. 

«Перша дитина, яку ми прооперували разом з польським колегою – це 4-річний хлопчик із вродженим парезом голосових зв'язок та з супутніми неврологічними проблемами. Йому виконали лазерну пластику гортані, щоб він міг дихати природньо, а не через трахеотомічну трубочку. Адже саме через неї хлопчик дихає з перших місяців свого життя. Така операція була виконана вперше у дитячій практиці отоларингології», - прокоментував керівник Клініки хірургії голови та шиї  Федір Юрочко. 

«Друга дитина, яку ми прооперували має дуже рідкісний синдром єдиного різця, куди входить стеноз грушоподібного отвору (стеноз ніздрів). Йому виконали пластику грушоподібного отвору, що є також унікальним оперативним втручанням в Україні», - пояснив лікар.

Серед інших операцій – 2 хронічні отити та 1 хронічний фронтит. 

Окрім того, зі слів лікарів, під час цих операцій здійснювався і унікальний метод знеболення у дітей, який використовується анестезіологами "Охматдиту".
 
Лікар-анестезіолог Володимир Міщук під час операцій на гортані проводить анестезіологічне забезпечення, яке полягає у поєднанні комбінованого наркозу, місцевої анестезії гортані і високопоточної назальної оксигенації без інтубації трахеї. Це дає можливість отоларингологам оперувати всі ділянки гортані, утримуючи безпеку дихання пацієнта і маючи можливість виконати весь об’єм операції.

Нагадаємо, що співпраця польських отоларингологів і дитячих отоларингологів ОХМАТДИТу триває вже з 2010 року.

Спільно з львівськими лікарями за цей час ними було надано допомогу при складних операціях вуха, носа та глотки, багато з яких були унікальними для України.





















Коментарі