Перейти до основного вмісту

Львівський обласний перинатальний центр отримав інкубатор для виїзного транспортування немовлят


Транспортний інкубатор, офтальмоскоп, лазерний регулятор зору та медикаменти для передчасно народжених діток отримав Львівський обласний клінічний перинатальний центр від лікарні Ернста фон Бергмана німецького міста Потсдам та громади міста, а також від медиків міста Дрезден.

Транспортний інкубатор дозволяє максимально забезпечити всі необхідні умови при перевезенні діток як у межах лікарні, так і у виїзних бригадах. Таке обладнання перинатальний центр отримав вперше.

«У нас є інкубатори, якими ми перевозимо діток лише у межах нашого закладу, між різними відділеннями. Тепер значно більшу кількість дітей зможемо транспортувати в комфортних умовах і поза закладом. Ми отримали підсилення.

Апарат готовий до використання, у нас є фахівці, які вміють працювати з ним, і сервісна служба, яка забезпечує напрям щодо введення його в експлуатацію», - розповіла гендиректорка Центру Марія Малачинська.

«Отримане обладнання вкрай необхідне передчасно народженим діткам. Наша установа приймає основну кількість передчасних пологів зі всієї Львівської області. Це дуже важливе посилення матеріально-технічної бази, оскільки транспортний інкубатор передбачає транспортування дітей з віддалених районів області, бо має всі необхідні можливості безперебійного живлення, що дозволяє впродовж кількох годин нам правильно транспортувати, а дитинці – комфортно перебувати.

Для дітей, які народжуються передчасно, дуже важливо створити умови, максимально наближені до внутрішньоутробних. Важливо, щоб кожна дитина, яка народжується, мала доступ до сучасних підходів до лікування, перебування в клініках та транспортування у спеціалізовані клініки», - зазначила керівниця Центру.

Благодійники, у межах співпраці, звернулися із пропозицією підтримати перинатальний центр. Усю техніку надали згідно зі запитом закладу – розповідає директорка Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти Леся Вовк.

«З клінікою Ернста фон Бергмана ми співпрацюємо вже більше ніж п’ять років, проводимо багато спільних заходів з навчання медсестер.

Від початку повномасштабної війни клініка вже вп’яте надає гуманітарну допомогу. Раніше нам передавали ліки для «поспішайок», апарати ШВЛ, рентген-апарати, які ми скеровували у медзаклади Миколаєва, Чернігова, Києва, Харкова, Сіверськодонецька та інших міст.

Цього разу партнери передали транспортний інкубатор, офтальмоскоп, апарат для лазерної корекції зору недоношеним діткам та більше як на 10 тисяч євро медикаментів. Сьогодні загалом перинатальний центр отримав допомоги на понад 120 тисяч євро Дуже дякуємо директору, пану Шмідту, за таку велику підтримку», - зазначила Леся Вовк.

Новий інкубатор має посилену амортизаційну базу, що зменшує вібрації при транспортуванні. Також він забезпечує оптимальні температуру та вологість для передчасно народженої дитини. Є портативний апарат штучної вентиляції легень, який забезпечує адекватне дихання дитинки, відсмоктувач, слідкуюча апаратура, інфізіомати, щоб забезпечити інфузійну терапію.

«Сьогодні ми перебуваємо в установі, де народжується життя, і ця техніка необхідна, щоб ще більш якісно доглядати за новонародженими – профілактувати, коригувати певні захворювання на ранньому етапі. Саме це обладнання дає змогу фахівцям якісно працювати, а діткам покидати стіни перинатального центру практично здоровими.

Обладнання абсолютно нове. Інкубатор дозволяє транспортувати діток з віддалених районів області і забезпечити їм при цьому параметри, необхідні для збереження життєдіяльності. Також благодійники передали обладнання, за допомогою якого можна діагностувати порушення зору у новонароджених і передчасно народжених, та здійснювати лазерну корекцію зору. Дякуємо німецьким друзям, які продовжують підтримувати нас. Дякуємо за розуміння і бажання допомогти максимально якісно», - додав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.









Джерела інформації:













Коментарі