Перейти до основного вмісту

Кількість виїздів вогнеборців Львівщини на ліквідацію пожеж в екосистемах знову збільшилась


На Львівщині за добу рятувальники ліквідували 20 пожежу на відкритих територіях. В результаті цих пожеж вогонь знищив понад майже 2 га сухої трави, стерні та чагарнику.

Рятувальники Львівщини вкотре нагадують, що спалювання сміття, сухої трави, чагарників та іншої рослинності є заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу:

* для громадян від 3 060 до 6 120
* для посадових осіб 15 300 до 21 420

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та більше того вогонь може забрати життя людини.

Жителі Львівщини, не допускайте пожежі сухої трави та пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті. Тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути неприємних наслідків.

У такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити свою ЗЕМЛЮ - спалюючи суху траву – це ЗЛОЧИН!

Шануйте своє! Бережіть Україну від вогню!


Нагадаємо, за повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології  24 липня на Львівщині очікується місцями висока (4-й клас) пожежна небезпека. 25 липня місцями надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека.
 
Тож, зважаючи на те, що під час пожежонебезпечного періоду значно зростає ризик виникнення пожеж у природних екосистемах, Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.











Джерело інформації:














Коментарі