Перейти до основного вмісту


ЄПАРХІАЛЬНА КОМАНДА КАРІТАС-ЛЬВІВ УГКЦ ВІДВІДАЛА РОДИННЕ СЕЛО ПРАВЕДНОГО МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО



"Коли допомагаєте вбогому, пам'ятайте, що він не лише вашого гроша потребує, але часом ще більше помочі дієвої, поради, потіхи!"

(Пастирське послання митрополита Андрея Шептицького "Перше слово пастиря" 1899 рік)

У рамках проекту Карітас Украіни УГКЦ під назвою "Розвиток парафіяльного соціального служіння" єпархіальна команда Карітас-Львів УГКЦ із першою презентаційно-мотиваційною навчальною зустріччю відвідала с. Прилбичі, що на Яворівщині, яке є родинним селом Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Зустріч відбулась у теплій та дружній атмосфері в приміщенні парафіяльної Катехетичної школи.

В зустрічі взяв участь о. Андрій Стадницький який є парохом храму "Собору Пресвятої Богородиці" с. Прилбич, а також обіймає уряд Новояворівського протопресвітера. На зустрічі був присутній новопризначений сотрудник храму о. Андрій Побігущий, катехити, вчителі школи та активні миряни. Дана парафіяльна громада хоча є невеликою, однак має великий потенціал та велике бажання офіційно юридично започаткувати діяльність "Парафіяльного Карітасу" та розвивати соціальне служіння як в межах своєї території та Новояворівської ТГ, так і поза її межами.

Завдяки старанням о. Андрія Стадницького парафія окрім приміщень Катехитичної школи має у власності приміщення колишньої сільської пошти, в якому згодом планує реалізовувати соціальні проекти. В такий спосіб ревні душпастирі разом із активними та небайдужими мирянами та волонтерами продовжать місію служіння ближньому в потребі колись започатковану праведним митрополитом Андреєм Шептицьким.















Джерело інформації:


















Коментарі