Перейти до основного вмісту


У М. ЯВОРОВІ ВІДБУЛОСЯ ВІЧЕ-РЕКВІЄМ ІЗ УШАНУВАННЯ 33-Ї РІЧНИЦІ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ В АФГАНІСТАНІ


Сьогодні, 15 лютого, в місті Яворові відбулося віче-реквієм із ушанування 33-ї річниці завершення одного із довготривалих і трагічних кровопролить другої половини двадцятого століття – війни в Афганістані.

Віче-реквієм відбулося біля пам’ятника загиблим на війні в Афганістані, що в 53 військовому містечку Яворова, за участі духовенства, яворівських ʺафганцівʺ, чиновників, поліцейських, рятувальників, представників громадськості.

Учасники події, серед яких були члени РО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), очолювані Мироном Дудичем, разом із духовенством помолилися за душі загиблих понад три десятиліття тому краян, а також вклонилися пам’яті військовослужбовців, полеглих Новітніх Українських Героїв у боях за незалежність та за територіальну цілісність держави.

Кошики синьо-жовтих квітів поклали до пам’ятника загиблим на війні в Афганістані.

Панахиду відправили капелан 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила отець Володимир Шидловський та духовний наставник «яворівських афганців» отець Іван Ревуцький.

Нагадаємо, що в місті Яворові Яворівська РО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) спорудила, самотужки, на території Яворівського гарнізону, біля військового гуртожитку та КПП 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького пам’ятник загиблим бойовим побратимам.

Відтак РО УСВА відкрила в Яворові Музей бойової слави, експонати якого застерігають від нікому непотрібних воєн.




























































Джерела інформації:

















Коментарі