Перейти до основного вмісту


РЯТУВАЛЬНИКИ ЯВОРІВЩИНИ ПРОВОДЯТЬ ПЛАНОВІ ПОЖЕЖНО-ПРОФІЛАКТИЧНІ ВІДПРАЦЮВАННЯ


Надзвичайники провели планове профілактичне відпрацювання в м. Новояворівськ.

Одним з головних завдань рятувальників є профілактика виникнення пожеж у житловому секторі та загибелі людей на них. Адже за статистикою основними причинами виникнення пожеж є порушення власниками помешкань правил пожежної безпеки при експлуатації газових чи електроприладів, а також необережне поводження з вогнем.

Так, 4 лютого фахівці Яворівського районного управління Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно з представниками місцевої влади, працівниками Яворівського відділення ПАТ «Львівгаз» та головним спеціалістом сектору з питань ЦЗ Яворівської РДА провели пожежно-профілактичне відпрацювання м. Новояворівськ.

Особлива увага приділялась самотнім людям похилого віку та багатодітним сім’ям. З мешканцями проведено бесіду по дотриманню вимог пожежної безпеки, про заборону виходу на кригу, дотримання правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Під час бесіди місцевого населення були розповсюджені листівки та пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки.

Рятувальники сподіваються, що проведені заходи вплинуть на свідомість людей і підвищать загальний рівень культури особистої безпеки у суспільстві.



28 січня рятувальники Яворівщини провели планове пожежно-профілактичне відпрацювання населеного пункту  в с. Віжомля. 

Під час роз'яснювальної роботи фахівці ДСНС наголосили на тому, що категорично забороняється користуватися несправними електроприладами та залишати їх увімкненими без нагляду. Під час експлуатації пічного опалення необхідно проводити огляд печі та чистку димаря.

Спілкуючись із жителями населеного пункту, рятувальники закликали бути обачними та відповідально ставитися до виконання простих правил пожежної безпеки у побуті.

Такі подібні профілактичні заходи надзвичайниками Яворівщини проводяться постійно, щоб запобігти виникненню пожеж, попередити кількість їх зростання, а також запобігти загибелі та травмуванню на них людей.

Цього дня мешканцям рятувальники вручили  листівки та пам'ятки застережливого характеру.


25 січня у с. Наконечне Перше відбулося пожежно-профілактичне відпрацювання.

Рятувальники Яворівщини разом з співробітниками  ПАТ "Львівгаз", провели  планове пожежно-профілактичне відпрацювання у житловому секторі с. Наконечне Перше

Під час відпрацювання присутні закликали батьків не залишати малолітніх дітей самих аби з ними не трапилась біда. Також рятувальники наголосили, як навчати підростаюче покоління правилам пожежної безпеки. 

Співробітники ДСНС роз’яснили громадянам, яких правил необхідно неухильно дотримуватись, аби уникнути пожежі в помешканні.

Зазначимо, обов’язково дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, особливо під час використання приладів опалення, перевіряти справність опалювальних та електричних приладів, не залишати прилади без нагляду та перевіряти вентиляцію та дотримуватись безпеки на кризі.


Одним з головних завдань рятувальників є профілактика виникнення пожеж у житловому секторі та загибелі людей на них. Адже за статистикою основними причинами виникнення пожеж є порушення власниками помешкань правил пожежної безпеки при експлуатації газових чи електроприладів, а також необережне поводження з вогнем.

Так, 13 січня фахівці Яворівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з представниками місцевої влади, працівниками ПАТ «Львівгаз» провели планове пожежно-профілактичне відпрацювання Залузького старостинського округу с. Залужжя.

В приміщенні сільської ради відбулася нарада, де всі учасники були ознайомлені з метою та планом відпрацювання. Після закінчення наради рятувальники розпочали обходи осель, під час яких перевірили відповідність вимогам правил пожежної безпеки приладів опалення та електромереж, закликали мешканців виконувати необхідні прочищення димоходів, бути обережними при користуванні електричними і газовими приладами, намагатись не перевантажувати електромережу. Також провели бесіду  з учнями Залузького ЗЗСО I-III ступенів.

Особлива увага приділялась самотнім людям похилого віку та багатодітним сім’ям. З мешканцями проведено роз'яснювальну роботу щодо дотримання вимог пожежної безпеки, дотримання правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та на водних об’єктах. Під час бесіди  місцевого населення були розповсюджені листівки та пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки.

Рятувальники сподіваються, що проведені заходи вплинуть на свідомість людей і підвищать загальний рівень культури особистої безпеки у суспільстві.








Джерело інформації:
























Коментарі