Перейти до основного вмісту


ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ МОСТИСЬКОЇ ГРОМАДИ


У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації та з метою запобігання поширення короно вірусної хвороби (СОVID- 19), враховуючи рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 25.01.2022 здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної освіти переведено на дистанційну форму навчання (наказ Відділу ОМС від 26 січня 2022 року №26/1). Вищезазначену форму навчання організовано згідно з Положенням про дистанційну форму навчання у закладах освіти.

31 січня 2022 року на базі ОЗ «Мостиський №2 I-III ступенів Мостиської міської ради Львівської області» відбулася онлайн-нарада «Організація дистанційного навчання у закладах освіти Мостиської територіальної громади».

Організатори: Відділ ОМС (Надія ГНАТОВСЬКА – начальниця освіти), Центр ПРПП Мостиської міської ради (Олександра БАША – директорка).

Надія ГНАТОВСЬКА – начальниця освіти Мостиської ТГ наголосила: «Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання здійснюється у межах робочого часу педагогічних працівників, який визначається відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Керівник закладу освіти забезпечує організацію освітнього процесу під час дистанційного навчання та здійснює контроль за виконанням освітніх програм. Спосіб організації такого контролю схвалюється педагогічною радою закладу освіти.

Батьки сприяють виконанню дитиною освітньої програми, навчальних програм з окремих предметів і досягненню передбачених ними результатів навчання, реалізації індивідуальної освітньої траєкторії, дбають про фізичне та психічне здоров’я дітей, формують у них навички здорового способу життя, а також сприяють дотриманню учнями академічної доброчесності в освітньому процесі.

У разі, якщо під час дистанційного навчання батьки не виконують свої обов’язки щодо забезпечення здобуття дитиною освіти, зокрема не забезпечують участь дитини в освітньому процесі протягом 10 робочих днів підряд з невідомих причин, заклад освіти інформує про це відповідну службу у справах дітей.

На вебсайті закладу освіти оприлюднюється інформація про забезпечення ним здобуття освіти за дистанційною формою».

Олександра Баша у своєму виступі зазначила, що «упродовж 2021 року тривала реалізація проєкту «Moоdle – це про100», що покликаний сформувати у закладах освіти єдине електронне середовище. Порівнюючи з минулим роком учителі та учні краще освоїли форми дистанційного навчання, закуплено 136 ноутбуків, організовано навчання вчителів щодо використання плантформи Moоdle».

Оксана СОЛОДКЕВИЧ – учителька інформатики, системний адміністратор ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-III ступенів- ЗДО Мостиської міської ради Львівської області» під час Zoom-наради з керівниками, учителями закладів освіти Мостиської ТГ обмінялася досвідом роботи на платформі «Moоdle – це про100» .

Показала практично, як працювати. Учителька хімії та біології ГРИЦАЙКО Н.О. презентувала наповнюваність матеріалами платформи та використання їх здобувачами освіти. Схвально те, що усі педагоги даного закладу працюють у Moodle.

Роман ЛЕЩУК – консультант Центру ПРПП Мостиської міської ради, інформував про використання онлайн-інструменту SELFIE, що надає такі можливості:
  • допомога закладам освіти реалізовувати демократичний підхід до управління, втілювати на практиці можливості автономії закладу освіти та академічної свободи;
  • організація моніторингу діяльності закладу освіти щодо процесів цифровізації та ефективності використання сучасних цифрових технологій;
  • підбір та застосування методики збору інформації для вивчення освітніх та управлінських процесів у закладі освіти
  • використання різних видів і форм контролю відповідно до рівня цифровізації;
  • ефективне реагування на зміни та управління ними.

З квітня 2021 року для закладів освіти України також з'явилася можливість користуватися онлайн-інструментом SELFIE українською мовою.

Як результат онлайн-наради усі заклади освіти повинні досконало оволодіти платформу «Moоdle – це про100» з метою якісного забезпечення дистанційного навчання.


















Джерело інформації:
















Коментарі