Перейти до основного вмісту


В ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ ПІДГОТОВКУ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО-2022, – ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОДА


Впродовж ще десяти днів триватиме реєстрація на пробне тестування, на якому зареєстровані учасники зможуть ознайомитися з процедурою проведення ЗНО на прикладі одного чи двох предметів.
Пункти пробного ЗНО будуть створені, як правило, в обласних і районних центрах або в окремих центрах територіальних громад. Відтак, відповідно до розпорядження голови ОДА підготовка до проведення всіх етапів зовнішнього оцінювання розпочалась на усіх рівнях.
Разом із тим у план заходів включили підготовку до проведення моніторингових досліджень, зокрема дослідження якості початкової освіти та дослідження PISA-2022. У ньому візьмуть участь 15-річні підлітки, оскільки саме в цьому віці у більшості країн світу закінчують здобуття обов’язкової освіти. PISA не перевіряє, чи засвоїли учні зміст освітньої програми, а оцінює, наскільки учні здатні використовувати здобуті знання, уміння та навики в реальному житті.
Цьогоріч Україна вдруге візьме участь у міжнародному дослідженні PISA, яке оцінює три компетентності: читацьку, математичну і природничо-наукову. У 2018-му зосереджувалися на читанні, а тепер у фокусі буде математика.

Доручення голови ЛОДА Максима Козицького щодо організації ЗНО-2022: https://bit.ly/3GqUOyi











Джерело інформації:
















Коментарі