Перейти до основного вмісту


У ЯВОРІВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ ВІДБУЛОСЬ ЙОРДАНСЬКЕ СВЯТКУВАННЯ


Сьогодні, у день Водохреща Господнього, на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку поблизу с. Верещиця відбулось Йорданське святкування 2022.

Урочистість за звичаєм розпочали освяченням води Всечесними отцями, після чого і старі і малі сміливо занурювались в благодатну, крижану воду. Вони підтверджують, що йорданське купання додає сили, енергії, здоров’я та гартує дух і тіло.

До спільної молитви долучилися голова Яворівської районної державної адміністрації Ярослав Коминський, голова районної ради Микола Романюк та голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун

"Дуже приємно сьогодні бачити так багато охочих зануритись в Йорданську воду, ви демонструєте дух єдності, згуртованості та палку любов до своїх звичаїв і традицій. Сьогодні в це світле Хрещення Господнє щиро вітаю кожного з вас. Нехай Йорданівська вода освятить Ваші родини й домівки, зміцнить віру, надію й любов" - говорить Ярослав Крминський.

Після Йорданської купелі дзвінко залунала коляда, без якої неможливо уявити різдвяних свят. Особливий дух свята створили виступи вертепів та народних колективів, які колядували, віншували, щедрували нові та старовинні колядки і щедрівки.



«Йорданське святкування» в день Хрещення Господнього у відпочинковому осередку «Верещиця» Яворівського національного природного парку з кожним роком збирає щораз більше людей. 

Адже, Йордан на Верещиці – це своєрідний підсумок різдв’яно-новорічного святкування.

Цьогорічну урочистість, за звичаєм розпочали священники з освячення води, після чого усі бажаючі сміливо занурювались в благодатну, крижану воду. Вони підтверджують, що йорданське купання додає сили, енергії, здоров’я та гартує дух і тіло.

Після Йорданської купелі дзвінко залунала коляда, без якої неможливо уявити різдвяних свят. Особливий дух свята створили виступи вертепів та творчих колективів Народних домів населених пунктів Івано-Франківської територіальної громади.


Сьогодні, у день Богоявлення, на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку у с. Верещиця відбулись Йорданські святкування - 2022. Багатолюдно та гамірно було у цій місцині, адже відбулися пірнання в ополонку з нагоди Водохреща, демонстрація традицій та звичаїв дітьми та дорослими. Голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун привітала присутніх з нагоди свята та склала найщиріші побажання.

Народний хор «Вірую» Народного дому с. Ямельня (керівник Роман Рибак) потішив усіх новими піснеспівами.

Завідуюча Народним домом с.Ямельня Оксана Шмагало зачарувала присутніх виконанням колядок.

Творчий колектив Народного дому с.Жорниська (завідуюча Наталія Синиця), творчий  колектив Народного дому с.Зелів (завідуюча Христина Колодій) показали різдвяні дійства та здивували грою юних акторів! 

Ми були раді вітати гостей з Новояворівська:

Ширяєва Дениса та Сцібало Вероніку (Продюсерська студія «Жуки»),Народний ансамбль пісні і музики «Янтарні джерела» ПК «Кристал» (керівник Степан Деда).










Джерела інформації:


















Коментарі