Перейти до основного вмісту


У НОВОЯВОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ШУКАЮТЬ КАНДИДАТІВ У ПАТРОНАТНІ ВИХОВАТЕЛІ


Вчора в Новояворівській міській філії Львівського обласного центру зайнятості з метою пошуку кандидатів у патронатні вихователі проведено семінар для безробітних спільно з начальником Служби у справах дітей та директором Центру надання соціальних послуг Новояворівської міської ради.

Розпочала захід фахівець служби зайнятості Ольга Гоза, яка розповіла, що патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, котра опинилася у складних життєвих обставинах. Через це й потребує захисту у сім’ї патронатного вихователя, де зможе отримати низку послуг не лише для відновлення повноцінного життя, а й буде огорнута батьківським теплом. Керівники вищезгаданих служб Галині Стадник та Оксана Білан-Звізло ознайомили безробітних про суть і зміст патронату над дитиною, хто може бути патронатними вихователями, які документи потрібно, щоб  стати  патронатним  вихователем, скільки дітей може бути одночасно влаштовано під патронат, скільки дитина може перебувати в патронатній сім’ї тощо. За словами п. Галини, патронатні вихователі мають право на грошове забезпечення, розмір якого становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць і виплачуються пропорційно кількості календарних днів перебування дитини під патронатом (у січні 2022 р. – це 11 965 грн). Директор Центру надання соціальних послуг додала, що нині активно провадиться організаційна та інформаційна кампанія з пошуку кандидатів у патронатні вихователі, адже це є одним із пріоритетних завдань держави - соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку.

Учасникам заходу було надано усі контакти Служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг Новояворівської міської ради. Маємо надію, що така поінформованість принесе хороший результат, адже чужих дітей немає. А для тимчасово  непрацюючих осіб такий вид зайнятості є додатковим шансом повернутися до трудової діяльності й мати офіційний заробіток.













Джерело інформації:














Коментарі