Перейти до основного вмісту


СВЯТКУЙМО ВОДОХРЕЩА БЕЗПЕЧНО!


Для забезпечення безпеки населення під час традиційних занурень у воду, пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Львівщини перебуватимуть у черговому режимі й у будь-який момент будуть готові прийти на допомогу.

Хочемо наголосити на тому, що кожен громадянин повинен бути свідомим, що його безпека залежить, в першу чергу, від власної поведінки.

Сподіваюся на те, що усі львів’яни та гості нашого регіону будуть обачними та обережними під час святкування Водохреща.

Наголошуємо, що місця масового купання визначаються органами місцевого самоврядування у кожному з районів Львівщини. Занурення у крижану воду ви можете здійснити:
  • м. Львів, вул. Володимира Великого, 14А, парк “Горіховий гай”;
  • м. Дрогобич – пляжі на озерах в міському парку ім. Б. Хмельницького, по вул. І. Франка та по вул. Наливайка;
  • м. Золочів - пляж на міському озері;
  • м. Моршин – пляж на міському озері;
  • м. Перемишляни - пляж на міському озері;
  • Стрийський район – пляж на водоймі поблизу з/ст. «Задорожнє»;
  • м. Червоноград – в районі підвісного мосту через р. Західний Буг, на території рятувальної станції.
  • Яворівський район – пляжі на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку поблизу с. Верещиця та на Яворівському кар’єрі поблизу с. Цетуля.

Якщо Ви вирішили здійснити занурення, то рекомендуємо дотримуватися простих правил поведінки на воді, виконання яких допоможе зберегти власне життя та здоров’я.

Перед купанням бажано мати попередній досвід занурень в холодну воду. Пам’ятайте, що перебування в холодній воді незагартованих людей може спричинити до загального переохолодження організму та «холодового» шоку.

Рекомендуємо усім, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Перебувати у воді можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо.

Якщо з вами дитина, то уважно слідкуйте за нею під час занурення.

Після виходу з води, необхідно добре розтерти тіло сухим рушником, одягнутися, виконати декілька інтенсивних фізичних вправ, випити гарячого чаю. Купання в холодній воді під впливом алкоголю категорично заборонено.

Під час проведення заходів необхідно дотримуватися правил охорони життя людей на водних об’єктах. Організатори святкових заходів і власники водних об’єктів несуть всю відповідальність за безпеку учасників та забезпечують роботу рятувальних постів.

Дотримуйтеся цих правил безпеки життєдіяльності та нехай свято пройде безпечно!








Джерело інформації:















Коментарі