Перейти до основного вмісту


СУЧАСНИЙ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРЮВАЛЬНИКІВ У НОВОЯВОРІВСЬКОМУ ВПУ


Новий НПЦ у ДНЗ "Новояворівське вище професійне училище"  сьогодні офіційно відкрили. Свої навики та майстерність там вдосконалюватимуть майбутні електрогазозварники.
«Такому закладу як Новояворівське ВПУ є що показати. Приємно, що заклад користається попитом серед вступників. Відкриття навчально-практичних центрів можливе лише за консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін. Ці зусилля треба скеровувати також на руйнування стереотипів про професійно-технічну освіту. Зараз ми відчуваємо брак робітничих кадрів. Тому подібний заклад – один із тих, які готують затребуваних, перспективних фахівців», - наголосив під час відкриття заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.
Для навчально-практичного центру було закуплено сучасне електрозварювальне обладнання на суму 1204,5 тис. грн та інше допоміжне обладнання для облаштування робочих місць учнів.
Директор департаменту освіти і науки Олег Паска переказав усім присутнім вітання від Генерального директора Директорату професійної освіти МОН Ірини Шумік (Iryna Shumik).
«Точно знаю, що такі нові центри дають дітям більше задоволення від навчання та покращують їх рівень як майбутніх фахівців. Маємо надію що новий НПЦ буде одним із прикладів того, що освіту треба розвивати й вкладати кошти в те, що завтра дасть користь і учням, і закладу, і економіці області», - зазначив Олег Паска.
Навчально-практичний центр складається із робочих майстерень та аудиторії для теоретичних занять. 
За професією «Електрогазозварник» щорічно навчається понад 100 учнів. Оскільки дана професія має попит серед випускників шкіл регіону, та є затребуваною на ринку праці, вступна кампанія проводиться на конкурсній основі, адже охочих навчатися за цією професією є більше, ніж ліцензійний обсяг (на 30 місць щорічно подається 40-45 заяв).
«Роботи з облаштування розпочались наприкінці серпня. Відкриття сьогоднішнього центру це спільна робота багатьох сторін: і влади, і наших партнерів із бізнесу, і самого закладу. Тут є нове сучасне обладнання, тому після навчання випускники зможуть виконувати на підприємствах роботу різної складності на різних устаткуваннях. Це, безперечно, значне посилення професійних навиків наших учнів», - розповів директор училища Роман Пахолок.
Облаштування НПЦ обійшлося у 2,3 млн грн, з яких, 930 тис. грн – кошти обласного бюджету. Основну частину фінансування склала субвенція з державного бюджету у розмірі 1,017 млн грн. Окрім того, зі спецфонду училища виділили 236 тис. грн, 100 тис. грн скерувала Новояворівська міська рада, 50 тис. грн ​– Яворівська районна рада.
Сьогодні ДНЗ «Новояворівське ВПУ» – одне з кращих професійно-технічних навчальних закладів Львівщини, який щороку випускає понад 200 фахівців народного господарства і сфери побуту.

У 2018 році в навчальному закладі  було відкрито навчально-практичний центр токарної справи.

Більше про заклад за посиланням:














Джерела інформації:















Коментарі