Перейти до основного вмісту


ГЕРОЮ УКРАЇНИ РОМАНУ СЕНИКУ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ В РІДНОМУ СЕЛІ НАКОНЕЧНЕ ДРУГЕ


25 січня 2022 року в селі Наконечне ІІ  відбулось вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні Романа Сеника, з нагоди 8-ї річниці з дня смерті.

Участь у заході взяли заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Андрій Тиндик, начальник відділу правового забезпечення та роботи із зверненнями громадян районної ради Володимир Флис, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради Богдан Раделицький, сестра Романа - Леся Лисак, родичі Романа, автор - старший науковий співробітник відділу "Музей визвольної боротьби України" Світлана Кочергіна, головний спеціаліст департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ольга Гошовська, педагоги та учні школи.

Розпочався захід зі Служби Божої, опісля відправилась панахида на могилі Романа Сеника, де присутні поклали квіти та запалили лампадки. Далі відбулась посвята меморіальної дошки на будинку, де народився Герой Небесної Сотні Роман Сеник та меморіальної дошки у Наконечнянському ЗЗСО І- ІІ ступенів імені Героя Украіни Романа Сеника.

Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю Героя Небесної Сотні Романа Сеника, який віддав своє життя за самостійність і незалежність України.

Почесну місію відкриття меморіальної дошки Романа Сеника на будинку, де він проживав виконав його племінник Максим та Артем, у школі найкращі учні школи Анна Мисьо та Матвіїв Тетяна. Чин освячення меморіальної дошки та спільну молитву відслужив настоятель місцевої церкви.

Літературно-пісенну програму урочистого заходу представила учнівська молодь Наконечнянської ЗЗСО І- ІІ ступенів імені Героя Украіни Романа Сеника.

Довідково:

Герой України. 45-річний Роман Сеник - один з перших героїв, які загинули у Києві на Грушевського. Колишній військовий не міг сидіти вдома, коли стріляли в українців.

22 січня 2014 вночі Романа Сеника поранили осколком в ногу. В обід під час атаки беркутівців вдруге - снайпер вцілив у легені. Дорогою до лікарні у чоловіка два рази зупинялося серце. Йому ампутували руку. На заклик Майдану здати кров для Романа - люди відреагували миттєво та масово. Проте врятувати його не змогли.

Нагороди: Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

Медаль УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (червень 2015, посмертно).












Джерела інформації:






















Коментарі