Перейти до основного вмісту


ЧОТИРИРІЧНУ ДИТИНУ З МОСТИСЬК МЕДИЧНИМ ГЕЛІКОПТЕРОМ ДОПРАВИЛИ ДО ЛЬВОВА


За повідомленням


У першому випадку підняли у небо медичний гелікоптер МВС України, щоб доставити у профільну лікарню Львова мешканця Борислава. 74-річному чоловікові раптово стало зле. На втрату свідомості у пацієнта виїхала лікарська бригада; чоловіку поставили гострий мозковий інсульт. Зважаючи на важкий стан пацієнта й для збереження «терапевтичного вікна» (проміжок часу, протягом якого терапевтичні заходи будуть мати найвищий ефект. Здебільшого, це 1–6 год від початку прояву перших неврологічних симптомів інсульту), було вирішено задіяти аеромедичну евакуацію.

Одразу по прильоту отримавши новий виклик, «повітряна реанімація» вилетіла у Мостиська, де 4-річна пацієнтка місцевої лікарні гостро потребувала допомоги профільних спеціалістів. Дитину з судомним синдромом передали медикам дитячої лікарні на Орлика.

Це четвертий виліт у цьому році в Мостиська і третій – за дітьми в судомах.

Після дозаправки вертоліт здійснив третій за день виліт. 

Медичну ініціацію запросили у Броди.

У 40-річного чоловіка сильно підвищився тиск, з цією проблемою він звернувся у Бродівську лікарню. Пацієнта з лівобічним геміпарезом, аби не втратити «золоту годину», вирішили терміново доправити гелікоптером до Львова.

За допомогою #АМЕ_Львів пацієнтів доставили за місцем призначення за 18, 24 та 29 хвилин.












Джерело інформації:














Коментарі