Перейти до основного вмісту


ВВЕДЕННЯ В ХРАМ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ: ІСТОРІЯ СВЯТА (С. СЕРЕДКЕВИЧІ)



Посвячена на службу Богові

4 грудня святкуємо одне із найвеличніших Богородичних свят ‒ Введення в храм Пресвятої Богородиці. Його історію не висвітлено у Євангелії‚ тому черпаємо її із апокрифів‚ у яких описано подію народження Богородиці та віддання її на службу до Єрусалимського храму.

5 грудня в храмі Успіння Пресвятої Бргородиці с. Середкевичі відбулася вистава "Посвячена на службу Богові", яку підготували учителі та учні Середкевицького ЗЗСО. Автором сценарію, режисером та виконавицею однієї з головних ролей - Анни - є директор освітнього закладу Марія Ферцович. Роль Йоакима виконав  Михайло Завадка, Марії - Злата Кожушко, Ангелів - Анна Фірич та Ольга Антонів, слова автора передала Леся Шелемех.

На початку вистави глядачів пройняв жаль і співчуття до Йоакима і Анни, які через свою бездітність вважалися грішниками і були відкинені суспільством. Акторам вдалося передати страждання  і розпач героїв, які попри все поклали свою надію на Господа та пообіцяли віддати свою майбутню дитину на службу до храму. Бог зглянувся на молитви праведного подружжя і подарував    йому таке бажане дитя - Марію. Йоаким і Анна дотрималися обіцянки і у віці 3  років віддали дитя для служіння у храмі. Роль первосвященника виконав настоятель нашого храму отець Василь Милькус.

Діви єрусалимські з лампадками освічували шлях Марії до храму.

Важливо, що кожна дія вистави мала музичне обрамлення - виконання хором пісні на прославу Богородиці.

Надзвичайно зворушливою була прикінцева частина вистави за участю дітей, які принесли Марії віночок з серпанком як символ чистоти. Ніжними голосами дівчатка і хлопці прославляли  Богородицю піснями та віршами.

Настоятель храму отець Василь подякував Марії Степанівні та усім учасникам вистави за майстерно представлену театралізовану розповідь про свято Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Вистава дає багато матеріалу для роздумів, зокрема  і про велич Господньої любові‚ яку Він виявив людству‚ подарувавши Марію, - Матір Божу і нашу заступницю.

Дякуємо Галині Кріль за музичний супровід свята, Аліні-Марії Шелемех за знімання та монтування відеоверсії вистави, а Іванові Пилипцеві - за фото.


































Джерело інформації:




















Коментарі