Перейти до основного вмісту


ВІДБУЛАСЯ ОСВІТНЯ АКАДЕМІЯ ДЛЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ ЗЗСО ПРИ ДЕПАРТАМЕНТІ ОСВІТИ І НАУКИ ЛОДА


15.12.2021 відбулася ОСВІТНЯ АКАДЕМІЯ для Ради директорів ЗЗСО при департаменті освіти і науки ЛОДА.

В ході зустрічі було представлено кращі освітянські практики в закладах освіти Львівщини; проведено панельну дискусію «Сучасне освітнє середовище закладу освіти: управлінський аспект» (Маргарита Носкова, к.пед.н., директорка центру інноваційних освітніх технологій ННІ права); фасилітаційну сесію «Модель тренінгового центру».

Наскрізна тема зустрічі: ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ.

Учасники зустрічі напрацювали проект Положення тренінгового центру для підвищення кваліфікації педагогів при опорних закладах.

Авторка допису Марія Ліскевич-Карпа, 
директорка ЗЗСО













Нагадаємо, для управлінців західних областей організували Освітню Академію.

Керівники відділів освіти облдержадміністрацій та територіальних громад Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей зібрались  у межах творчої зустрічі у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного бізнесу. 
Під час заходу обговорили інновації та зміни в освіті, а також презентували кращі практики впроваджені на рівні кожної області.
«Сьогодні до творчої зустрічі залучені представники різних областей, тож сподіваюся, що результатом зустрічі стане напрацювання дієвих рішень у галузі освіти на міжобласному рівні. Освітня Академія дає можливість дискутувати та обговорювати важливі актуальні питання у галузі освіти», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.
У програмі Академії передбачили панельні дискусії, круглі столи та презентаційні платформи про експериментальні проєкти у сфері освіти, дистанційне навчання, шляхи фінансування освіти тощо.

Директор департаменту освіти Львівської ОДА Олег Паска презентував присутнім позитивні освітні практики Львівщини.
«На Львівщині ми вперше розробили Стратегію розвитку освіти, на основі якої сформували Програму, що уже рік діє в нашому регіоні.  Деякі проєкти були закладені в програму на старті, інші з’явились в процесі, як реакція на нові виклики. Важливими точками нашої діяльності є навчання педагогів платформам для віддаленого навчання, створення тренінгових центрів за браком методкабінетів, конкурси для вчителів та науковців, розвиток професійно-технічної освіти, промоція робітничих професій та багато іншого», - наголосив Олег Паска.
Під час заходу також підписали Меморандум із RadioNetwork про фільтрування контентну «16+» засобами провайдерів при постачанні інтернету в заклади  освіти Львівської області.
Подібну Освітню Академію до кінця року організують також для керівників відділів освіти територіальних громад Львівської області.





































Джерела інформації:















Коментарі