Перейти до основного вмісту


ПРО УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ НА ТЕРИТОРІЇ ЛЬВІВЩИНИ


За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології України по території Львівської області 11 грудня місцями туман видимістю 200 – 500 м, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися правил безпеки.

За поганих погодних умов зокрема ожеледиці водіям транспортних засобів слід бути вкрай уважними. Дотримуйтеся швидкісного режиму, дистанції та відмовтеся від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Про ускладнення погодних умов по території Львівщини. 

12  – 13 грудня 2021 року.

У зв’язку із проходженням активних атмосферних фронтів від циклону, що зміщується з Балкан на територію України, очікується ускладнення погодних умов: 

12 грудня значні опади (дощ, мокрий сніг та сніг), по півдню території сильний мокрий сніг та сніг. Подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу. 13 грудня значний сніг. 

На дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер північно-західний, 9 – 14 м/с, хуртовини. 

Приріст висоти снігового покриву 15 – 25 см. 

(ІI рівень небезпечності, помаранчевий)

Очікувані погодні умови можуть негативно впливати на функціонування господарського комплексу області: спричиняти порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнювати роботу підприємств енергетики, зв’язку, будівництва та комунального господарства. 

Інформація буде уточнюватись попередженнями та щоденними прогнозами погоди.



11 грудня погоду визначатиме поле пониженого атмосферного тиску.

По Львівській області: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Місцями туман, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

По місту Львову: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Туман, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура вночі 2 – 4° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла.

Погіршення видимості в тумані 200 – 500 м.

ПРОГНОЗ ПОГОДИ на 2 – 3 добу:

12 грудня: Хмарно. Значні опади (дощ, мокрий сніг та сніг), по півдню території сильний мокрий сніг та сніг. Подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 – 14 м/с, хуртовини. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

13 грудня: Хмарно. Значний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, місцями хуртовини. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

ПРОГНОЗ ПОГОДИ на 4 – 5 добу:

14 – 15 грудня: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів, лише вночі 14 грудня невеликий  сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 3 – 8° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

Консультативний прогноз Українського Гідрометцентру на 16 – 20 грудня 2021 року:

16 – 18 та 20 грудня опади переважно у вигляді снігу. 19 грудня без істотних опадів. 

Температура впродовж доби від 4° морозу до 3° тепла, в горах 6 – 9° морозу.











Джерела інформації:














Коментарі